Dijana Hrkalović izašla iz medijske ilegale i oglasila se na Tviteru

Bivša državna sekretarka MUP-a se već neko vreme ne pojavljuje u javnosti

28.07.2023. 21:18
  • Podeli:
Dijana Hrkalović Tanjug MILOŠ MILIVOJEVIĆ-64637a4eaea4f.webp Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, oglasila se na društvenoj mreži Tviter.

Hrkalovićeva, koja se jedno vreme nije pojavljivala u javnosti, na novootvorenom nalogu na pomenutoj mreži napisala je da se oporavila od raka.

"Evo i mene ovde, oporavila sam se od raka, pa ću pokušati da zaigram, samo neću bal pod maskama, molim vas, želim malo više hrabrosti da vidim na delu. I manje laganja protiv naše države. I više solidarnosti sa onima koji za nas nose preteško breme borbe za tu istu državu", napisala je Dijana Hrkalović.

Imala tešku operaciju

Hrkalović je, kako je Blic pisao, u novembru prošle godine imala hitnu operaciju koja se umalo završila fatalno. Kako je tada potvrđeno iz okruženja bliskog Hrkalovićevoj, njoj je na redovnom ginekološkom pregledu dijagnostikovan rak materice.

"Karcinom je bio u poodmakloj fazi i hitna operacija je bila neophodna. Morali su sve da joj izvade. Tokom operacije je došlo do pogoršanja jer joj je pukla i stomačna aorta. Da li se to desilo samo od sebe ili je aorta probušena tokom zahvata, tek, bukvalno je jedva preživela", ispričao je jedan od njenih prijatelja.

Hrkalović je u junu ispričala kako joj je zbog prevelikog stresa i maltretiranja u MUP zdravlje bilo ozbiljno narušeno, što je 22. maja 2019. kulminiralo rupturom debelog creva, zbog čega je prošla brojne operacije i, kako je rekla, jedva izvukla živu glavu.

"Meni je stres proizvodila percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i koje je imalo svoju kulminaciju od 2018. pa nadalje. Tih godinu i po nakon odlaska iz MUP-a sam bila vezana za krevet. Imala sam i sepsu, bilo je tu i pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija, napravila se ta neka, evo stručnog naziva: transfihterična perianalna fistula sa gnojnim apscesima po levoj strani tela i na kraju mi je život spasio doktor Zoran Krivokapić i njegov kolega Goran Barišić kojima sam doživotno zahvalna", rekla je svojevremeno Hrkalović u velikoj ispovesti za Objektiv.

Sudi joj se za trgovinu uticajem

Protiv nje se vodi sudski postupak za trgovinu uticajem jer se tereti da je 2018. godine naložila načelniku za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

Optužnim predlogom Hrkalović se tereti da je Šušnjiću nakon podnošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Darka Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()