Ašanin: Povređenom Dragiši Galjku predstoji ozbiljno lečenje zbog teške povrede

Galjak je, tokom nereda u Zvečanu, zadobio povrede upucavanjem u leđa i u levu šaku, njegovo opšte stanje je dobro, ali mu predstoji ortopedsko lečenje

03.06.2023. 11:59
  • Podeli:
Milika Ašanin_Foto Tanjug_AP Photo_Miloš Miškov-64564bc9ad95f.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Miloš Miškov

Dragiša Galjak, koji je 29. maja u neredima u Zvečanu zadobio teške telesne povrede, juče je prevezen iz Opšte bolnice Kosovska Mitrovica na Odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra Srbije, jer mu zbog teške povrede predstoji ozbiljno lečenje, izjavio je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

Ašanin je rekao da je Galjak u dobrom opštem stanju.

"Galjak je povrede u Zvečanu zadobio upucavanjem u slabinski deo leđa i u levu šaku. On je u Opštoj bolnici Kosovska Mitrovica, hitno operisan, zbrinuto je krvarenje i spašen mu je život, a radi daljeg lečenja preveden je u Klinički centar Srbije jer ima kompleksnu, tešku multifragmentarnu povredu levog dela karlične kosti i predstoji mu ozbiljno ortopedsko lečenje", rekao je Ašanin.

On je istakao zadovoljstvo činjenicom da su Galjka posetili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Predsednik Vučić je obišao i troje ljudi koji se u Kliničkom centru još leče posle ranjavanja u okolini Smedereva i Mladenovca. Oni su u znatno boljem stanju, što je predsednika posebno obradovalo i sa velikim zadovoljstvom je sa njima popričao", rekao je Ašanin i dodao da se očekuje da će ranjeni biti izlečeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()