Beograd deli vaučere od 6.000 dinara: Ko će ih sve dobiti i kada?

Grad Beograd će podeliti vaučere u iznosu od 6.000 dinara koja će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima srednjih škola, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama.

19.10.2022. 12:48
  • Podeli:
aleksandar šapić grad beograd-1666176346684.webp Foto: Grad Beograd

U Beogradu je danas održan sastanak gradonačelnika Aleksandra Šapića sa direktorima ssvih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Beograda.

Kako je rečeno na sastanku, grad Beograd će podeliti vaučere u iznosu od 6.000 dinara koja će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima srednjih škola, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama.

Uz ovo, gradonačelnik je najavio i proširenje kapaciteta za dnevne boravke u osnovnim školama.

Kako je rekao Šapić, očekuje se da vaučeri budu spremni za podelu krajem novembra ili početkom decembra te dodao da je inistirao da se ne deli novac već vaučeri koji će se koristiti za širok spektar proizvoda, od školske do sprortske opreme i svega drugog što spada u dečje potrebe.

"Novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu. Takođe, ukoliko bi novac bio uplaćivan na račune, imali bismo komplikacije poput razvedenih roditelja i donošenja odluka o tome kome će sredstva biti uplaćena", pojasnio je Šapić.

Objašnjavajući proceduru sprovođenja akcije, Šapić je naglasio da da će se podeljeni vaučeri moći da iskoriste na više načina.

"Sredstva mogu da budu potrošena odjednom, iz više puta, a može da se doplati i potreban iznos za nešto što košta više od vrednosti vaučera. Svaki direktor škole je dužan da ima spisak dece i da zaduži vaučere shodno broju dece i zaposlenih na spisku. Decembar i januar su najteža dva meseca za svaki kućni budžet u Srbiji i zbog toga želim da sve bude obavljeno na vreme, kako bismo roditeljima olakšali finansijsko funkcionisanje pred novogodišnje i božićne praznike", rekao je Šapić.

Primera radi, objasnio je gradonačelnik, roditelj dvoje dece koji radi u školi ili predškolskoj ustanovi dobiće tri vaučera. Istakao je i da se nada da će ovo postati praksa svake nove godine.

On je takođe pokrenuo temu proširivanja kapaciteta za dnevne boravke jer, kako je rekao, sve više roditelja ima potrebu za dužim ostankom njihove dece u školi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()