Beograd spreman za proslavu Spasovdana: Mošti svetog Justina Ćelijskog stigle u Vaznesenjsku crkvu

U 19 časova u prestonici će biti upriličena Spasovdanska litija

12.06.2024. 20:36
  • Podeli:
vaznesenjska crkva u beogradu, 25 maj 2023 - foto A.M. ATAImages-6669e94a5bca6.webp Foto: A.M./ATAImages

Mošti svetog oca Justina Ćelijskog stigle su danas u Beograd, u Vaznesenjsku crkvu, gde je, u prisustvu patrijarha Porfirija, episkop Ilarion služio večernju molitvu sa petohlebnicom, u predvečerje praznika Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana.

Episkop novobrdski Ilarion je poručio da će svetosavski narod sutra krenuti u Vaznesenjsku litiju ulicama Beograda.

Pre dolaska moštiju Prepodnobnog Ave Justina Ćelijskog stigla je i koreno-kurska čudotvorna ikona Presvete Majke Božje.

U hramu posvećenom Vaznesenju Gospodnjem, sutra 13. juna u 9 časova, na dan praznika Vaznesenja (Spasovdan), svetu arhijerejsku liturgiju će služiti patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja, objavila je TV Hram.

Istog dana povodom slave Grada Beograda sa početkom u 19 časova biće upriličena Spasovdanska litija sa moštima Prepodobnog Justina Ćelijskog i ikonom Presvete Majke Božje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()