Berberi, svaka čast: Na Spensu organizovano humanitarno muško šišanje za KiM

Ceo dan nisu stali

Autor: Lena Sladojević
30.06.2024. 18:41
  • Podeli:

Za ovakve tropske vrućine dobro je ukoliko nam je kosa kratka. Još bolje ukoliko prilikom šišanja možemo nekome i da pomognemo. Upravo to je Novosađanima omogućio frizer Branko Samardžić. On je, na platou Spensa, sa kolegama održao  humanitarnu akciju šišanja, a sav prikupljen novac namenjen je našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji

Ovo je prvi put da su se na takav način u većem broju organizovali, ranije su to radili samo u svojim salonima. U punom su kapacitetu i kako su rekli na početku događaja "Svako ko bude došao, biće ošišan".

"U nadi da će postati tradicija, da ćemo iz godine u godinu uz veći broj klijenata i kolega koji se budu odazvali, moći da pomažemo ljudima kojima je pomoć potrebna. Mnogi nisu svesni, možda nisu čak ni bili ali naši ljudi sa Kosmeta su vrlo ugroženi dole i ozbiljno im je potrebna pomoć. Zašto smo odabrali HO "Svi za Kosmet" zato što je to jedina, po nama organizacija u Srbiji koja radi kako treba", kaže za UNU Samardžić.

Nadaju se da će se i drugi fizeri ugledati na njih i da će se ovakvo šišanje održati i u drugim gradovima.  

Foto: Privatna arhiva

"Za sada nismo stali, kao što se da videti, drugi nam donose osveženje i piće, ali možemo mi bolje i brže, tako da svi su dobro došli. Odlično je druženje, muziku smo morali utišati da bi se čuli", dodaje Samardžić.

Zadovoljni klijenti ne plaćaju šišanje, nego ostavljaju donaciju u kutije Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" koja postoji više od 17 godina.

"Generalno je poruka ta da se bavimo humanitarnim radom da koliko-toliko možemo da pomažemo ugroženim porodicama, da ih obilazimo, da ih češće posećujemo dole, da im pokažemo da nisu sami, da mogu da izdrže tu njihovu i našu borbu i muku koja ih je zadesila, tako da samo da se držimo zajedno", kazao je frizer Milan Padrov.

Novac od donacija namenjen je ugroženim meštanima Kosova i Metohije koji žive po enklavama i za manastire. U toku je Vidovdanska akcija Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" i uz svesrdnu pomoć u planu je da se sredi Omladinski centar u Cernici, Manastir Ceranjska reka, ali i da se pomogne petočlanoj porodici Stanković u selu Jasenovik. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()