Borba protiv bahatog parkiranja: UNA je proverila kako stanovnici bloka 44 "ratuju" za svoj prostor

Zbog blizine pijace, Doma zdravlja i tržnih centara, vikendom od nepropisno parkiranih automobila, kako kažu građani, ne može da se živi

Autor: Danica Mijatović
18.01.2024. 22:00
  • Podeli:

Bahato parkiranje - koliko puta vas je uznemirilo i preprečilo vašu uobičajnu putanju? Ako pitate stanovnike bloka 44, oni bi vam rekli mnogo. Međutim, oni su sada sa reči prešli na dela. Kako?

"Samo ja i samo na pet minuta" - stanovnicima bloka 44 dosta je ovakvih izgovora. Zato su odlučili da uzmu stvar, odnosno nalepnice u svoje ruke, kojima obeležavaju bahato parkirane automobile i šalju njihovim vozačima važnu poruku.

"Pokušavamo da ukažemo nesavesnim vozačima da bahato parkiranje nije dobrodošlo u našem bloku", kaže nam stanovnik bloka 44 Siniša Džinović.

Da bahati vozači nisu dobrodošli, građani su pokušavali da ukažu na razne načine. Od dizanja brisača, zvanja komunalne milicije, međutim - bez rezultata.

Zbog blizine pijace, Doma zdravlja i tržnih centara, vikendom od nepropisno parkiranih automobila, kako kažu stanovnici bloka, ne može da se živi. Međutim, kako nalepnica može da utiče na vozače?

"Očekujemo da jednom delu vozača nalepnica ostane, da se pokrene neki razgovor, da to više ne rade ovde u našem bloku", objašnjava Džinović.

Postoji i nada da će se akcija proširiti i na ostale blokove, a možda i na druge gradske opštine. Baš kao i pre desetak godina.

"Setio sam se akcije koja je bila popularna, izuzetno medijski ispraćena, po gradu sam viđao dosta tih nalepnica i onda mi je palo na pamet da oživimo tu akciju, na lokalu, pa ćemo videti da li će to da pokrene još nešto", kaže Džinović.

Reaktivirana akcija je počela pre tri dana, a već su desetine komšija uzele svoj primerak nalepnica - spremni da stopiraju bahato parkiranje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()