Bravo, deco: Svi reprezentativci Srbije osvojili priznanja na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Svih šest matematičara osvojilo je medalje i značajna priznanja

22.07.2024. 08:10
  • Podeli:
Matematička olimpijada Društvo matematičara Srbije-669df770dc50d.webp Foto: Društvo matematičara Srbije/Tanjug

Svih šest takmičara iz Srbije osvojilo je na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana u Batu u Velikoj Britaniji osvojilo je medalje i značajna priznanja, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Stefan Šebez, Gvozden Lapčević, Mihailo Jančević i Novak Despotović osvojili su srebrne medalje, dok se bronzanom medaljom okitio Strahinja Svrzić, učenik gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša, saopštilo je društvo matematičara srbije saopštenje. 

Pohvalom je nagrađen Stevan Radivojević, takođe učenik Matematičke gimnazije u Beogradu. 

U zvaničnoj konkurenciji na ovom, najznačajnijem takmičenju za učenike srednjih škola, učestvovalo je 609 takmičara iz 109 zemalja. 

Predstavnici Srbije odabrani su nakon nekoliko etapa matematičkih takmičenja, koja se održavaju u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()