Dan planete Zemlje obeležen na Avali

U akciji primarne separacije otpada, učestvovalo je više od 100 studenata koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru 'Radojka Lakić'

22.04.2023. 13:31
  • Podeli:
Dan planete Zemlje_Avala_Foto Tanjug_Jovana Perović (1)-6443db663c451.webp Foto: Tanjug / Jovana Perović

Na Avali je obeležen Dan planete Zemlje, potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i internacionalnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od 100 studenata.

"Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima, ali i razmena iskustva i znanja kako zaposlenih, tako i asistenata i profesora. Dan planete Zemlje u Ministarstvu zaštite životne sredine obeležava se svaki dan rezultatima. Ministarstvu je prioritet primarna selekcija otpada, krenuli smo u izgradnju regionalnih centara za upravljanje otpadom i transfer stanica", rekao je državni sekretar ministarstva Aleksandar Dujanović, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Pored Dujanovića, obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su i dekan Šumarskog fakulteta Branko Stajić, dekan Tehnološko–metalurškog fakulteta Petar Uskoković, dekan Biloškog fakulteta Ljubiša Stanisavljević i dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Svetozar Krstić.

U akciji primarne separacije otpada, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru "Radojka Lakić".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()