Devojka koja zna šta je humanost: Ovako je Mina Savić spasila povređenu sovu na Vidikovcu

Sova je sada na sigurnom, ali i dalje se nije oporavila

14.12.2023. 18:20
  • Podeli:
mina savić-657b3921a22d5.webp Foto: UNA

Humanost i briga o drugom - to je upravo vodilo Minu Savić, devojku koja je u beogradskom naselju Vidikovac videla povređenu sovu koja je dva dana bila zarobljena ispod točkova automobila, i nije okrenula glavu na drugu stranu. 

Delio se video snimak spasavanja društvenim mrežama, a Mina je oduševila naciju. Sova je na sigurnom u veterinarskoj ambulanti i svi sada čekaju da čuju hoće li sova moći da se vrati u prirodu. 

Mina je sa majkom bila u šetnji i kupovini, a onda su ugledale sovu, koja je bila nepomična i koja nije reagovala ni na šta. Oko nje je bilo dosta svraka koje su želele da je kljucaju i videvši to, Mina je pozvala nadležne, međutim niko se nije odazvao iz Veterine Beograd. 

Foto: Instagram/PrinTScreen/dnevnadozabeograda

Sve do momenta dok se fotografija sove nije pojavila na društvenim mrežama. Tada je Veterina Beograd došla da spasi sovu, a Mina je zahvalna što su se svi ipak angažovali da se životinja spasi. Mina je pored sove bila sve vreme, jer kako kaže - "to je plemenita stvar, ne treba se okrenuti kada je nekome potrebna pomoć". 

Naša reporterka Danica Mijatović je bila sa Minom da proveri u kakvom je stanju sova i šta se dešavalo od momenta kada ju je pronašla: 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()