Dobro se dobrim vraća: Paketići za one koji su nas u ovoj godini najlepše iznenadili

Dobro se dobrim vraća! Želeli smo i mi sa UNA TV da dokažemo tu izreku na delu, i odlučili da pred Novu godinu iznenadimo one koji su nas u prošloj godini na našim snimanjima za vesti najprijatnije iznenadili.

Autor: Lena Sladojević
30.12.2022. 20:05
  • Podeli:

Konkurencija je, naravno, bila ogromna jer su naše kamere bile na nekoliko stotina mesta, ali jedno od njih ipak je zbog svoje atmosfere, ideje vodilje i divnih ljudi koji su nas tamo dočekali svima nama ostalo u prelepom sećanju.

Zato smo odlučili da se na kraju godine opet tamo vratimo - ovoga puta sa iznenađenjem i nekoliko poklona u rukama. I tako vratimo dobro onima od kojih samo dobro i dolazi.

Evo kako počinje ova divna priča. 

Krajem jula čuli smo da u Beogradu postoji kafić u kojem ne morate da platite kafu ako nemate novca i da u njemu radi veoma posebno osoblje, posebno po ljubaznosti i ljubavi za svakog gosta, pa smo to tada i proverili:  

„Ovde nema cenovnika, koliko vi smatrate da platite, ukoliko nemate ne morate ništa ni da ostavite“.

Da se vratimo sada u današnji dan. Kao što su i ekipu naše televizije ugostili, tako su i svih drugih dana 2022. godine davali besplatno piće, a pružali radost i zagrljaj. Zato smo im priredili iznenađenje, njima koji rade u najplemenitijem kafiću u prestonici – „Zvuci srca“.

„Srećni praznici! Došli smo malo sa poklonima da vas obradujemo, kako ste? Jel ste svi dobri? Jel volite vi praznike?“.

Njihovoj sreći nije bilo kraja, a ovo im je i prva poseta Deda Mraza ove godine, a u novoj 2023. godini poželeli su:

„Da bude zdravlja, da budemo svi veseli, da dočekujemo lepo novu godinu, da se lepo družimo i da budu još bolji čajevi.“

Dok je neko želeo da bude šef na jedan dan, drugi su poželeli da im dođu rođaci iz inostranstva, da budu pomoćnici Deda Mrazu.

Anđela koja godinama radi u kafiću i radionici "Zvuci srca" poželela je nama svima zdravlje i sreću, ali i pare, dok je za sebe poželela nešto jednostvno.

„Da radim i dalje ovde u kafiću sa mojim omiljenim kolegom Markom i Nemanjom dobrim šankerom i da i dalje konobarišem i pamtim dobro porudžbenice“.  

Zahvaljujući "Zvuci srca" osobe sa smetanjama u razvoju imaju mogućnost da rade i zahvaljujući ovom mestu ruše se mnoge predrasude.

„Radimo nešto što je neko rekao da nećete moći nikada, nećete uspeti nikada. Postali su korisni društvu, ponajviše sebi. Oni su mnogo zadovoljniji i mnogo se radosnije osećaju, njihov dolazak sam na posao, boravak na poslu, znate i sami, pitali ste ih oni su oduševljeni“, kaže nam radni instruktor Stefan Zlatković.  

Baš na ovom mestu svi možemo ponovo da naučimo kako da se radujemo životu i praznicima i da verujemo da se dobro dobrim vraća. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()