Dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu izbegličkim porodicama

Stanovi su dodeljeni u okviru Potprojekta 9 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrednost te investicije je 28 miliona evra

30.10.2023. 14:55
  • Podeli:
Tan2023-10-3014525562_2-653fb5ae58b50.webp Foto: Tanjug/KIRS/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

U Palati “Srbija“ u Beogradu danas su svečano dodeljeni ugovori za 71 kupljeni stan u Beogradu izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Stanovi su dodeljeni u okviru Potprojekta 9 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrednost te investicije je 28 miliona evra.

U potprojektu 9 planirano je ukupno 1.095 stambenih rešenja - izgradnje montažnih kuća, dodele paketa građevinskog materijala, kupovine seoskih kuća, kao i stanova.

Ministar odbrane Miloš Vučević na svečanosti je rekao da je velika stvar da čovek ima svoj krov nad glavom i da se, posle tri decenije, ispravlja nepravda.

Največi donator u okviru programa jeste Evropska unija sa 134 miliona evra, a doprinos su dale i vlade SAD, Nemačke, Italije i drugih zemalja.

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre naveo je da je 6.600 porodica do sada dobilo ključeve novih domova i da je cilj da se stigne do 7.000.

Gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić istakao je da je izuzetno počastvovan prilikom da, makar i malo, doprinese pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnja zajednička inicijativa partnerskih zemalja - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koju podržava međunarodna zajednica i koja za cilj ima zatvaranje poglavlja dugotrajnog raseljavanja u regionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()