Dramatična situacija u GAK Narodni front: U sobama sa porodiljama ne rade klime

Zbog visokih temperatura i opterećenja, otkazao je sistem za hlađenje u pojedinim delovima odeljenja bolnice Narodni front.

Autor: Una Đuričić
16.07.2024. 20:01
  • Podeli:

Zbog visokih temperatura i opterećenja, otkazao je sistem za hlađenje u pojedinim delovima odeljenja bolnice Narodni front. Visoke temperature smetaju porodiljama i osoblju i u drugim porodilištima širom Srbije, prenosi portal Bebac. 

Zbog vrućine, većina se okreće alternativnim načinima hlađenja, koji ne prijaju ni porodiljama ni novoređenim bebama. Tropski talas koji je zahvatio čitavu Srbiju predstavlja dodatni problem majkama i bebama, odnosno predstavnicima najosetljivijih kategorija.

"Majke su se javljale roditeljskom portalu "Bebac" da nema klime u sobama. Trenutno je 40 i koji stepen. To zaista nije u redu obzirom da su to osetljive kategorije, žene koje su upravo izašle iz porođajne sale, tako da apelujemo na sve, i upravo smo danas i poslali apel ministarstvima da se reši problem rashlađivanja tih soba gde one borave", kaže Jelena Ćirić Nikolić, urednica roditeljskog portala "Bebac".

Jelena Nikolić ističe da je tokom proteklih par dana najviše primedbi stiglo iz Novosadske Betanije, Narodnog fronta, Novog Pazara, porodilišta u Šapcu, i Smederevu.

"Maksimalno se, koliko smo čuli, osoblje trudi da bebe odnese u toku noći bar u sobe koje su rashlađene, dakle postoje i sobe sa klimom. Toliko smo se borili za "Baby friendly sistem", da sada zbog jako lošeg uslova ili nečijeg propusta te bebe moraju da se odvajaju od majke, što dodatno može da komplikuje i dojenje i sve ostalo", dodaje Jelena.

Visoke temperature dovele su do novih problema u porodilištu narodni front. U obaveštenju koje je gak narodni front dostavio inspekciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije, navodi se da je usled temperaturnih uslova i maksimalnog korišćenja sistema, došlo do preopterećenosti svih sistema za hlađenje i otkazivanja svih sistema za hlađenje u pojedinim delovim odeljenja u GAK Narodni front.

"Usled navedenog bili smo prinuđeni da pređemo na alternativne sisteme hlađenja, primenom ventilatora, zatamnjivanjem prostorija, provetravanjem prostorija, stavljanjem vlažnih kompresa na prozore, čime je obezbeđeno dovoljno rashlađenje soba uz normalnu vlažnost.  Ni jedna pacijentkinja tokom vizite nije izrazila nezadovoljstvo, odnosno uputila prigovor zbog temperaturnih uslova, ni u delovima odeljenja u kojima je došlo do otkazivanja sistema za hlađenje", navodi se u saopštenju GSK Narodni front.

U saopštenju se takođe navodi da ekipe servisera danas kao i prošlih dana aktivno rade na problemu i nadaju se da će ovaj problem što pre rešiti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()