Dva meseca od masovnih ubistava u okolini Mladenovca i Smedereva

U masovnim ubistvima koja su se dogodila 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva ubijeno je osam ljudi

04.07.2023. 08:54
  • Podeli:
Dubona mjesto pucnjave foto Armin Durgut:PIXSELL-6454a25cb685e.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Navršavaju se dva meseca od masovnih ubistava u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba. 

Povredama je krajem juna podlegla još jedna osoba. Osumnjičeni za napad Uroš Blažić priznao je izvršenje krivičnog dela.

U masovnim ubistvima koja su se dogodila 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva ubijeno je osam, a ranjeno 14 osoba. Pored Uroša Blažića uhapšeni su i njegov otac R.B., ujak G.G. i brat od ujaka B.G. i svi se nalaze u pritvoru.

Povredama je 23. juna podlegao još jedan mladić koji je bio ranjen u Malom Orašju.

Podsetimo, Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba. Deveta žrtva ovog masakra je preminula pre nekoliko dana od zadobijenih povreda. On je priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi. 

Nakon ubistva sumnja se da je Blažić došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Njemu se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Uroš Blažić se nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()