Dve nedelje kako je mali Lav primio najskuplji lek na svetu: Oglasio se neurolog iz Tiršove sa lepim vestima

Prošle su dve nedelje kako je Lav primio lek.

06.09.2023. 16:19
  • Podeli:
Lav teodorović UNA-64b14dd8bd0bc.webp Foto: UNA

Mali Lav koji je pre dve nedelje primio najskuplji lek na svetu zolgensma o trošku države već pokazuje napredak.

Prema rečima Dimitrija Nikolića, neurolog Dečje klinike u Tiršovoj rekao je za RTS da je dečak Lav Teodorović iz Novog Sada dobro i da njegovi roditelji primećuju napredak.

Dvogodišnjem Lavu Teodoroviću iz Novog Sada utvrđena je dijagnoza spinalne mišićne atrofije drugog tipa. On je krajem avgusta primilo najskuplji lek na svetu o trošku države.

Prošle su dve nedelje kako je Lav primio lek.

"Dakle, došlo je do potpunog normalizacije njegovih nalaza. U funkcionalnom smislu, roditelji uočavaju jedno poboljšanje kada je u pitanju uspravljanje, i generalno mi sada očekujemo jedan strelovit napredak u osvajanju tih motornih milja", rekao je neurolog Nikolić.

Napominje da se lekari nadaju da će on postepeno kako bude rastao i sazrevao moći da obavlja sve one motorne funkcije koje obavljaju i deca njegovog uzrasta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()