Ekipa UNE sa kupačima: Lido spremno za posetioce

Na čuvenoj dunavskoj plaži na Velikom ratnom ostrvu, Zemunci već decenijama pronalaze spas od vrućina

Autor: Jana Jakšić
29.06.2023. 19:12
  • Podeli:

Sezona kupanja na Adi Ciganliji počela je nedavno, a za dva dana će biti otvoreno i zemunsko kupalište Lido. 

Vojska je, kao i prethodnih godina, postavila pontonski most, koji spaja Veliko ratno ostrvo sa Zemunskim kejom, a to znači samo jedno - sezona kupanja na Lidu je stigla.

Prvi letnji dani su tu, sa njima dolaze i visoke  temperature, a za one koji se ne brčkaju na nekoj tropskoj destinaciji, nema boljeg načina da ih provedu nego na beogradskim obalama. 

Na čuvenoj dunavskoj plaži na Velikom ratnom ostrvu, Zemunci već decenijama pronalaze spas od vrućina.

Na Velikom ratnom ostrvu nema kafića i galame, pa je to idealno mesto za beg od gradske buke.

Lido je omiljena destinacija svim generacijama, a mnogi se rado sećaju starih vremena.

"Kada sam bila jako mala, tetka mi je živela u Zemunu i do tada nisam odlazila na more i kad me je dovela ovde, to mi je bio baš veliki doživljaj, kao da sam na moru", kaže jedna posetiteljka.

Početak sezone na Lidu Beograđani sa nestrpljenjem očekuju i ističu koliko im pontonski most olakšava dolazak do kupališta.

"Mnogo znači most, jer sam fan biciklizma i volim po prirodi da vozim, tako da je ovo fantazija", ističe verni posetilac.

"Olakšava svim Zemuncima, jer su čamci preskupi, a ovako može da se pređe kad god hoćes, kad god čovek ima vremena može da pređe da ode da ruča i mnogo olakšava", dodaje drugi.

Pontonski most koji spaja Zemunski kej i Veliko ratno ostrvo dugačak je 360 metara. 

Iako sezona kupanja na Lidu još uvek nije počela, ovde je veliki broj šetača.

Za razliku od nekih klimavih montažnih mostova na filmovima, ovaj je prilično stabilan i biće postavljen do kraja avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()