Evroprajd asocijacija: Brnabić odobrila šetnju

Policijske snage prisutne su na više punktova u gradu

17.09.2022. 14:22
  • Podeli:
policija_prajd_Pride_tanjug.jpg Foto: ZORAN ZESTIC/TANJUG

Evropska prajd asocijacija saopštila je danas da je posle više nedelja intenzivnog međunarodnog pritiska premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da može da se održi šetnja u okviru Evroprajda zakazana za danas od 17 sati.

Kako se navodi u saopštenju, hiljadama aktivista na trasi šetnje koja će krenuti od Narodne skupštine priključiće se brojne diplomate, članovi Evropskog parlamenta, kao i drugi evropski i međunarodni lideri. 

Trenutno je mirno i nema kontakta između protivnika Prajda i kordona, a ulice u centru grada su zatvorene.

Policijske snage prisutne su na više punktova u gradu.

Brnabić: Svi će biti bezbedni

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će svi biti bezbedni tokom održavanja Evroprajda, te da tokom protekle nedelje nije bilo nijednog incidenta na preko 130 događaja koji su organizovani u Beogradu.

"To je prava slika Beograda i Srbije i ono što oni jesu. Srbija je otvoreno i slobodno društvo u kojem su svi dobrodošli i to ćemo tek pokazati narednih godina", poručila je premijerka.

Na prijemu za strane diplomate u Palati Srbije povodom Nedelje Evroprajda, premijerka je istakla da Srbija nije organizovala Evroprajd zato što ju je neko ucenio da bi ostala na evropskom putu, već zbog Srbije, našeg naroda, zemlje i drušstva, kao i zbog dobrobiti celog regiona.



Ona je zahvalila stranim diplomatama, među kojima su bili izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ambasador EU u Beogradu Manuel Žiofre, što su došli i naglasila da je ponosna što je mogla da ih ugosti.

"Ono što radimo u Srbiji je izuzetno važno, ne samo za mene, već i za moju zemlju i vladu, kao i za ceo region. Svi znamo da kada je Goran Miletić prijavio Beograd za Evroprajd , a ja pismom kao premijerka to podržala, da će biti teško, jer mora da bude teško kada sprovodite radikalne promene kao mi sada, promene na bolje. Ovo je prvi Evroprajd van Evropske ekonomske zone i prvi u Jugoistočnoj Evropi", poručila je premijerka.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()