Građani u Smederevskoj Palanci i danas protestuju zbog ubistva bespomoćnih pasa

Posle okupljanja u subotu, Palančani su i danas došli ispred zgrade opštine.

Autor: Tijana Škodrić
17.10.2022. 18:56
  • Podeli:

Bes građana zbog ubijenih bespomoćnih pasa u Smederevskoj Palanci i dalje ne smanjuje. 

Posle okupljanja u subotu, Palančani su i danas došli ispred zgrade opštine. Insistiraju da se otkrije ko je u noći između 12. i 13. oktobra iz vatrenog oružja ubio više pasa. 

Prvi put pred građanima pojavio se i predsednik opštine Nikola Vučen. 

Predsednik opštine je izašao ubrzo nakon što su se građani okupili, i iako ni na jedno pitanje nije odgovorio konkretno pozvao je nekoliko predstavnika na razgovor.

Jedan od prisutnih ogorčeno je napomenuo da "sutra kada budu ubili vašu ženu, sestru ili dete, tada će biti kasno što niste prijavili onog ko je pucao na pse".

Odgovor demonstanata je na to bio - ulazimo svi kod predsednika.

 Istovremeno, ispred zgrade, policija je po prvi put odlučila da aktivno reaguje po pitanju ovog slučaja. Ali nisu privedeni počinioci već jedan od aktivista.

Nakon što je jedan od demonstanata priveden a više građana legitimisano, i razgovor iz zatvorenih vrata nastavljen, građani su ostali besni i postavljaju pitanje kako je moguće da u opštini koja broji 50.000 stanovnika i potpuno je pokrivena kamerama i dalje se ne zna ko je počinio zločin

"Mi trenutno nudimo preko pola miliona znaci 545.000 dinara ,tačnije 4.700 evra za informacije građanima koji nam dostave dokaze, informacije o počiniocima. Građani Smederevske Palanke se plaše da kažu ko je to uradio. Kakva je to policija kada se u njihovom gradu njihovi građani plaše? Da li je ovo situacija u kojoj treba da imamo zaštićene svedoke ovo je strašno?", kaže Ivan R. Ivanović, borac za prava životinja.

Epilog sastanka je obećanje da če do četvrtka tužilaštvo i policija izaći u javnost sa informacijama, a građani poručuju da će se u suprotnom okupljati dok pravda ne bude zadovoljena. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()