Grejanje u Beogradu: Zvanično ga ima, nezvanično - hladni radijatori

Početak grejne sezone u srpskoj prestonici danima je najavljivan, a uporedo sa tim su objavljeni i brojevi telefona za prijavu kvarova.

Autor: Bojana Petrušijević
01.11.2022. 19:25
  • Podeli:

Osvanuo je i 1. novembar, ali na žalost nisu svima radijatori bili topli. Kao na primer oni u pojedinim zgradama na Čukarici u Beogradu. Početak grejne sezone u srpskoj prestonici danima je najavljivan, a uporedo sa tim su objavljeni i brojevi telefona za prijavu kvarova.

Ipak, čini se da je put naizgled jednostavne procedure bio trnovit za sve one kojima radijatori ovog jutra nisu bili topli.

Saga prijavljivanja problema da grejanje nije uključeno u zgradi na Banovom Brdu trajala je čitavo jutro. Iako su zvaničnici iz beogradskih toplana, kao i nova ministarka Dubravka Đedović danima u javnosti nagoveštavali brojeve za prijavu- odgovora nije bilo.

Prilikom prvog poziva na broj telefona infocentra JKP Beogradske elektrane javlja se snimljen glas koji kaže da je telefon isključen. Nismo bili lenji, na sajtu smo pronašli broj telefona dežurnog kol-centra, ali ni na toj adresi za one koji se smrzavaju u stanovima, odgovora nije bilo.

Pokušali smo i na drugi način - mejlovima. Poslali smo ih na dve adrese objavljene na zvaničnom sajtu. Jedna adresa je adresa za pružanje opštih informacija, a druga za prijavu kvarova.

Nije prvi april, ali smo se iznenadili - mejlovi koji stoje na sajtu "nisu u funkciji", a sve u vezi sa kvarom u odgovoru piše, građani mogu da prijave na linku: tako što popunjavaju upitnik i pojedina polja - isključivo ćirilicom. Sve smo popunili po pravilima, a deo sage završen je oko 15 časova.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane odgovorili su da je prijava evidentirana.

Za to vreme, u medijima se oglasio i direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović. Kako je naveo, ima manjih problema, ali je prioritet otklanjanje kvarova na sistemima daljinskog grejanja koje imaju stambeni i poslovni blokovi.

"Sve toplane u Srbiji pustile su sisteme za grejanje, ima manjih tehničkih problema koji se otklanjaju, ali dramatičnih problema nema", kaže Dejanović.

Osvanuće i 2. novembar. Upravo tada ćemo možda videti koliko je tačan slogan toplana "Beograde, toplo ti jutro" i u domovima koji nisu na listi prioriteta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()