Probudili se sa bagerom u kući, institucije okreću glavu: Gde su Đokovići osam meseci kasnije

Od februara, u neke delove kuće ušla je vlaga, pukotine su se povećale, negde i prokišnjava, a institucije okreću glavu

Autor: Stefan Dević
29.09.2023. 19:45
  • Podeli:

Rupa pokrivena stiroporom, napukli zidovi i puna kutija lekova koju za smirenje piju Đokovići, posledica su nemara investitora koji je bagerom oštetio kuću četvoročlane porodice u naselju Braće Jerković u Beogradu. Iako su radovi zaustavljeni, kuća je nebezbedna. Za popravku su se obraćali i investitoru, opštini, gradu i državi. Za sedam, osam meseci niko im nije pomogao. 

Đokoviće iz Beograda, u februaru je dočekalo jutro sa bagerom u dečjoj sobi. Rupa u zidu nastala je kada je investitor bagerom probio zid, uklanjajući stari objekat na susednoj parceli, koji je bio uz njihovu kuću.  

"To jutro kada smo čuli, kada su nas probudile vibracije u kući, upozorila sam ih da rade ručno. Ono što se dogodilo, da su oni dovezli na plac teške mašine i da nisu poslušali, ni naša upozorenja, naravno, misleći da znaju šta rade, i kašikom bagera su probili u dečiju sobu na spratu", kaže Danijela Đoković.

Na sreću nije bilo povređenih. Međutim, zbog radova su se na nekoliko mesta u kući pojavila oštećenja kojih ranije nije bilo, što je potvrdio i sudski veštak.

"Ovo je prvi znak da se vrata teško zatvaraju, da kuća polako sleže", kaže Igor Đoković.

Kažu da je kuća nebezbedna i da je samo pitanje vremena kada će doći do novih oštećenja. Zbog te sitauacije njihove ćerke žive ne žive tu.

"Naša deca na žalost, od tog 22. februara ne žive sa nama. Mi smo njih odmah prvo veče, znamo da smo mi odgovorni za njih, odmah smo ih prvo veče izmestili van Beograda, gde su one odmah završile na onlajn nastavi. Provele su dva meseca ne idući u školu, živeli su sa babom i dedom koji su preko sedamdeset godina", ističe Danijela.

"Ovo je njihova realnost, njhove stvari. Kada dođu iz škole, one ovde potraže garderobu, da bi sutradan imale šta da obuku za školu, jer trenutno žive kod moje majke u stanu od dvadeset i nešto kvadrata", kaže Igor i dodaje:

"Ja ih odvozim u školu, vraćam i ponovo vozim kod majke da spavaju. Vodimo dupli život, plaćamo struju tamo, struju ovamo, gorivo, hrana sve duplo radimo."

Ne postoji institucija kojoj se nismo obraćali, nastavlja svoju priču Danijela Đoković i ističe da su ih savetovali da tuže investitora. To su i uradili, međutim još nije zakazano prvo ročište. Razlog zbog koga se to još nije dogodilo, njima je nepoznat.  

"Ovo je posledica delovanja investitora i ove cele priče. Razboleli smo se i ja i supruga i ovo je samo deo lekova koji uzimamo. Terapija. znači ja sam hronični bolesnik, asmatičar i na svu ovu muku još pijem lekove za smirenje, za spavanje za svašta nešto", zaključuje Igor.

Na mestu gde je bager udario u zid, sada je stiropor, a cena popravke svakog dana raste. Od februara, u neke delove kuće ušla je vlaga, pukotine su se povećale, negde i prokišnjava, a institucije okreću glavu. Investitor je kao prvu pomoć dao najlon, koji je oduvao prvi vetar, ali to nije dovoljno da porodica  Đoković bude ponovo na okupu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()