Heroji bez plašta: Ekipe Gradske čistoće pojačanim kapacitetima rade na sanaciji posledica nevremena

U tri smene

03.07.2024. 19:08
  • Podeli:
jkp zelenilo beograd-668584ec72f85.webp Foto: TANJUG/ JKP „Zelenilo-Beograd

Ekipe JKP Gradska čistoća punim kapacitetom, u tri smene, otklanjaju posledice velikog nevremena koje je napravilo štete na više lokacija u Beogradu.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, ekipe Gradske čistoće intervenisale su na brojnim lokacijama u gradu, u svim beogradskim opštinama koje su u nadležnosti preduzeća, a pored svojih redovnih poslova čišćenja javnih površina i ulica, te pražnjenja sudova za odlaganje otpada, čistile su i slivnike, i prikupljale polomljene grane i stabla, radeći timski i pomažući kolegama iz ostalih beogradskih javno komunalnih preduzeća.

Radnici na terenu su herojski pomagali sugrađanima u nevolji, kojima je vetar ugrozio stambene objekte, onima koji usled jake kiše nisu mogli da pokrenu svoje automobile, i naročito onim sugrađanima koji su se zatekli u bujici vode.

U saopštenju se navodi da je u proseku u jednoj radnoj smeni bilo angažovano oko 650 radnika i blizu 250 vozila različitih tipova i namena, od čistilice, cisterni, transportnih vozila, kamiona, do smećaraca i specijalnih građevinskih mašina.

Nasloženije intervencije zabeležene su u Mrakovičkoj ulici, na teritoriji opštine Rakovica, u Darvinovoj ulici na Voždovcu, potom kod Autokomande, na Južnom bulevaru, u Mirijevu, u Ulicama Matice srpske, Mirijevskom bulevaru, Mirijevskom vencu, u Poenkareovoj ulici, Ulici Vladimira Tomanovića, a veliki problem je predstavljalo i čišćenje podzemnih prolaza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()