Herojski podvig dvoje mladih: Miloš i njegova devojka spasili srnu kod Vršca sigurne smrti

Miloš Magud iz Budve koji je spasao srnu, u Srbiju je došao da obiđe vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, u kojoj je završavao studije.

18.10.2023. 19:49
  • Podeli:

Dvoje mladih iz Budve koji su prolazili putem kod Vršca postali su pravi heroji nakon što su spasili srnu, koji je udario i pored puta ostavio neodgovorni vozač,. Zbog njihove požrtvovanosti, srna je preživela, a taj podvig podelili su i s gledaocima emisije "Popodne" na UNA televiziji. 

Miloš Magud iz Budve koji je spasao srnu, u Srbiju je došao da obiđe vazduhoplovnu akademiju u Vršcu, u kojoj je završavao studije.

"Cura i ja smo krenuli na večeru i videli smo neki auto koji je stajao već tu. Mi smo se okrenuli, došli smo odmah u pomoć. Nismo tu već razmišljali, nego je to spontano išlo. Gledali smo što brže da je ubacimo, nismo znali šta da radimo. Bilo je ljudi koji su hteli da nam pomognu, ali zakonski nisu mogli. Četvoro veterinara u Vršcu smo probali da kontaktiramo i došli smo ispred kuće, međutim nije mogao da pomogne", rekao nam je Magud. 

Zbog toga su ostali sa njom celo veče, nisu spavali. Bila je to duga i burna noć, navodi Miloš.

"Ispočetka smo mislili da je srna upucana. Imala je baš dve ozbiljne rane pozadi i imala je neke nenormalne krike. To je bilo tako teško za slušati. Non-stop smo bili sa njom, da ona ne bi ustajala, jer kada god bi ustajala, to bi toliko bilo krvi izlilo".

Istakao je da je zvao sve koji su mu pali na pamet, počevši od instituta, zooloških vrtova, veterinara, fakulteta i zavoda, ali bezuspešno. Na kraju, pozvao je više od pedeset različitih brojeva.

"Kad sam ja čuo tu njegovu priču, šta je sve uradio, a setivši se ove lavice, koja je na kraju krajeva stradala nesrećno. Imate na jednoj strani ljude koji zloupotrebljavaju životinje i žive od njih, a s druge strane imate one koji potroše sve što imaju da bi spasili jedan život, a nisu odgovorni za to uopšte. Oni su mogli da prođu i da ne okrenu glavu. Ali to pokazuje neko kućno vaspitanje i odnos koji se nosi iz kuće", ističe Aleksandar Gavrić iz "Animal Rescue Serbia". 

Miloš navodi da su na pola puta, kod Kovina, bili kod veterinara da je snimi i da joj da antibiotik i nešto protiv bolova, a zatim su nastavili za Niš. Srna je imala sreće da je pronađu dobri ljudi, ističu iz niškog Zoo planeta, gde se oporavlja, ali kažu da je posle operacije i dalje životno ugrožena.  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()