Hrabri šampion pred novom životnom bitkom: Pomozimo Milanu Šolaji da pobedi tumor

U aprilu mesecu magnetnom rezonancom je utvrđeno da ima kancer na kičmenom stubu

Autor: Lena Sladojević
07.09.2024. 19:50
  • Podeli:

Paraolimpijac i evropski šampion Milan Šolaja iz Vrbasa u poslednjih deset godina bije bitku za život. Nakon što je preživeo saobraćajnu nezgodu, nije odustao od svojih snova, nego je nastavio da se bavi sportom. Evropski prvak u ronjenju na dah - u novoj životnoj borbi sa tumorom na kičmi traži vašu pomoć. 

Kada je te 2014. godine dobio karte za utkamicu Crvene zvezde, Milan je žurio da ih odnese prijateljima i da se vrati na posao. Vozio je prema priznanju brže i nepažnjom je završio u ataru sela u prevrnutom automobilu. Kada je hteo da ustane i izađe iz automobila, on to nije mogao, ne samo tad, nego i 10 godina kasnije. Ipak on od života nije odustao.

"Borio sam se da prihvatim tu trenutnu situaciju, pošto sam i pre toga ceo život trenirao rukomet, jedini izbor je bio što je mene činilo srećnim i što je mene ispunjavalo je sport. Krenuo sam upoznao ljude, krenuo sam da bacam koplje u paraolimpijskom reprezentaciji", kaže Šolaja.

Posle novih tegoba da kičmom, ipak se odlučio za sport ronjenje na dah i tu je postigao velike uspehe.

"Počeo da se bavim apneom i za veoma kratko vreme sam napravio dobre rezultate, ali mogu reći da sam se zaista trudio. Mnogo trenirao i 2019. godine postao evropski prvak i iste te godine postao drugi na svetu u ronjenju na dah".

Nakon uspeha, došla je nova životna borba. U aprilu mesecu magnetnom rezonancom je utvrđeno da ima tumor na kičmenom stubu, koji bi što pre trebalo ukloniti jer ga životno ugrožava.

"Doktori su mi rekli da imam možda samo desetak dana vremena da se odlučim i da sakupim novac i odem u jedinu kliniku koja je mogla da mi uradi taj hirurški zahvat. Konstatovali su mi tumor na kičmi koji je već tada bio u podmakloj fazi. Videlo se na snimku da mi je pojelo dva pršljena", zaključio je Milan Šolaja..

Milan je otac i porodičan čovek. Kako njegova porodica pomaže brine o njemu, tako on brine o njima. Sada je našem sportisti neophodna pomoć svih nas. Porodica Šolaja nema mogućnost da troškove lečenja snosi sama i zato se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu našeg sportistu koliko mogu. Makar i slanjem poruke 1013 na 3030.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()