I u vreme društvenih mreža, agencije za upoznavanje imaju pune ruke posla

Roberto i Aleksandra bi ostali sami da se devedesetih godina nisu odlučili na pomalo neobičan korak... koji potom pretvorili u svoj poziv

Autor: Lena Sladojević
08.12.2022. 11:22
  • Podeli:

U Srbiji ima oko 900.000 neoženjenih muškaraca, dok je neudatih žena više od milion. Samo u prestonici oko 90.000 žena je bez partnera. Pitali smo se zato zašto su brojevi takvi i zašto je sve više samaca, ali i na koje sve načine ljudi danas mogu da se upoznaju.

Možda bi i Roberto i Aleksandra ostali sami, da se devedesetih godina nisu odlučili na pomalo neobičan korak.

"Ja sam se upoznala sa svojim suprugom putem agencije", kaže za UNU Aleksandra Bonić Pagera iz agencije za upoznavanje "Cuore".

Njen suprug Robert dodaje: "Sin nam sada ima 21 godinu, a brak 22!"

Vrlo brzo su i sami osnovali agenciju za upoznavanje. Za sada im se više javljaju muškarci nego žene.

"Problem je u tome što postoje neka nerealna očekivanja, tu postoje nerealna očekivanja i od strane žena i muškaraca. Imamo i osobe koje su usamljene u smislu da nemaju vremena da izlaze i ako izađu vide se sa prijateljima i na tome se sve završava", objašnjava Pagera.

Roberto dodaje i da je shvatanje partnerskih odnosa u Italiji, gde je rođen, znatno drugačije nego u Srbiji.

"Vidim da ovde ljudi, ne svi, ima 10, 20 odsto koji su ok, ali ima više onih koji u ženi vide pomoćnika, kao pomoćnik u kući i da ima nekoga kada ide u kući. Ne gledaju ih kao na žene!", smatra Roberto Pagera.

Samački život u Srbiji neminovno dovodi do toga da je i manje brakova. Prema zvaničnim podacima od 1989. do 2019. godine zabeleženo je gotovo za trećinu manje zaključenih brakova.

"Recimo, on ili ona ne želi dete, snivanje porodice. On ili ona želi i onda dolazi do razlaza. Zato i postoje agencije, kako bi približile očekivanja unapred", ističe Pagera.

A osim agencija za upoznavanje, danas su tu i društvene mreže.

"Možda je preko Fejsbuka i Instagrama malo bolja situacija, zato što se već vidi profil. Možete preko profila da ocenite, o kakvoj osobi se radi. Preko Tinder-a je upoznavanje malo teže, zato što vi vidite samo onoliko koliko se osoba predstavila."

Iako danas postoji bezbroj načina da upoznamo nekoga, podaci svedoče da nikada nije bilo gore po tom pitanju.

Na pitanje zašto smo sami, mnogi odgovaraju: "Nemam sada vremena za vezu", "Ne želim da budem ponovo razočaran/-a", "Još uvek ne znam šta hoću"...

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()