Jedna nedelja nastave je iza đaka 'Ribnikara': Šta ih čeka naredne, gde će se ići na časove?

Rekonstrukcija osnovne škole "Vladislav Ribnikar" trebalo bi da počne čim se završi školska godina

Autor: Jana Jakšić
26.05.2023. 20:15
  • Podeli:

U osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" završena je prva nedelja održavanja nastave posle tragedije od 3. maja. Kako je prošao povratak u školu, da li će đaci i sledeće nedelje dolaziti na istu lokaciju i da li je konačno pronađeno rešenje za decu koja psihički nisu spremna za povratak u zgradu škole?

Kako nam je rekla članica Saveta roditelja Jelena Radulović, majka dečaka koji ide u tu školu, prva nedelja je protekla u najboljem redu.

"Dobra većina je na nastavi i utisci su za sada dobri. Oni ih prate, gledaju, nema pritisaka, fleksibilno je. Imaju neke aktivnosti, ali nije onako strog nastavni program, koliko sam shvatila dobio je neke ocene na te projektne zadatke, on deluje srećno i zadovoljno", rekla nam je Radulović i dodala: 

"Oni ih upisuju ko nije na času u taj elektronski dnevnik, ali to je samo radi evidencije da bi znali ko kontinuirano ne ide na nastavu, da bi eventualno mnogli da provere da li je potrebna neka psihološka podrška". 

Za učenike koji nisu psihički spremni za povratak u zgradu škole, Vlada je dala predloge 14 lokacija na kojima bi mogle da se odžavaju aktivnosti za integraciju dece, a roditelji treba da se odluče za jednu od njih.

"Trebalo bi danas da stigne plan od Ministarstva prosvete i tog tima koji radi na tome kako će izgledati aktivnosti, koje koliko sam ja razumela bi trebalo da počnu u ponedeljak. Većina dece će ostati na nastavi u 'Vladislav Ribnikar' školi kao što je i sada. Nekih 70 posto dece dolazi na nastavu, a jedno celo odeljenje se izjasnilo da bi prešlo u celokupnom sastavu u Dečiji kulturni centar. Uglavnom su najviše birali Dečiji kulturni centar ili Pozorište Dadov", kaže Radulović. 

Rekonstrukcija osnovne škole "Vladislav Ribnikar" trebalo bi da počne čim se završi školska godina, tako da bi se đaci od septembra vratili u novi prostor.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()