Kako će izgledati zimski raspust za srednjoškolce i osnovce

Zimski raspust ove godine će se donekle razlikovati od prošlogodišnjih

21.11.2022. 14:43
  • Podeli:
učenici pixabavy-1665406187397.webp Foto: Pixabay

Nakon što su deca odmarala na Dan primirja u mini raspustu koji je zajedno sa vikednom trajao tri dana, uskoro se približava i zimski rapust, veliko olakšanje kako za roditelje tako i za učenike koji su će faktički četiri meseca provesti prvog polugodišta provesti samo sa jednim danom odmora.

Zimski raspust za učenike osnovnih škola u centralnoj Srbiji počinje u petak 30. decembra i trajaće do petka 20. januara 2023. godine odnosno osnovci će odmarati tri nedelje. 

 

To je izmena u odnosu a prethodne godine kada je raspust, nakon kratkog predaha za Novu godinu, bio u februaru. Tada je rečeno u tadašnjem nadležnom ministarstvu da je raspust sa tradicionalno januraskog pomeren na februarski zbog skijaške sezone.

Međutim, korona je donela onlajn nastavu ali i izmene u školskom kalendaru pa je zimski raspust pomeren na januar.

Osim osnovaca, u januaru će odmarati i srednjoškolci, ali samo dve nedelje. Njima polugodište završava 30. decembra, a u školske klupe će se vratiti nakon pravoslavne Nove godine, odnosno 16. januara.

 

 

Bilo je i nedoumica oko toga da li će doći do pomeranja ili produžavanja zimskog raspusta zbog uštede grejanja, ali za sada nema naznaka da će do toga i doći. 

Što se Vojvodine tiče, zimski raspust je nešto izmenjen.

Za osnovce u AP Vojvodina poslednji dan prvog semestra školske 2022./2023. je u petak 23. decembra i raspust će trajati do nedelje,15. januara 2023. godine, a sutradan u ponedeljak 16. januara počinje drugo polugodište.

Za srednjoškolce u Vojvodini poslednji nastavni dan prvog polugodišta je u petak, 23. decembra, tako da zimski raspust počinje od subote 24. decembra i traje do nedelje, 8. januara 2023.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()