Kako će se obeležiti godišnjica tragedije u Ribnikaru: Radna grupa razgovarala i o Memorijalnom centru

Ove nedelje počeće radovi na postavljanju umetničke instalacije

11.04.2024. 14:05
  • Podeli:
Vladislav Ribnikar Tanjug SAVA RADOVANOVIĆ-648590e0e6435.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održali su u utorak, 9. aprila treću sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice od tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve masovnog ubistva 3. maja 2023. godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Najavljeno je, da će ove nedelje početi radovi za postavljanje umetničke instalacije u Ulici kralja Milutina koji će biti završeni deo komemorativnog dana, a na sastanku su precizirane i potrebe koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()