Kako izgleda prvi dan škole u 'Ribnikaru': Nastava u samo jednom delu zgrade, rekonstrukcija u toku

U toku je druga faza radova u toj školi, a očekuje se da spoljni radovi budu završeni do oktobra.

01.09.2023. 16:21
  • Podeli:
Tan2023-05-2115545919_6 oš vladislav ribnikar tara radovanovic-646b4f5d7d3fb.webp Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Početak ove školske godine drugačiji je od prethodnih. Prva nastavna nedelja je tematska, dok će se u drugoj procenjivati znanje, ali bez ocenjivanja. Sve te promene usledile su zbog tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. 

Đake te škole ovog 1. septembra dočekale su renovirane učionice, a nastava i nižih i viših razreda odvijaće se u delu škole koji se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

U toku je druga faza radova u toj školi, a očekuje se da spoljni radovi budu završeni do oktobra.

Preporuka resornog ministarstva svim medijima je da se kamerama i foto-aparatima ne prilazi školi kako se ne bi uznemiravali učenici.

Nakon tragedije koja se dogodila u "Ribnikaru" ulaz u tu školu iz Ulice kralja Milutina je zatvoren i tako će biti nadalje. Ispred tog ulaza su samo policijski službenici koji su zaduženi za bezbednost ispred i oko škole, prenosi RTS.

Taj deo zgrade u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" biće pretvoren u memorijalni kompleks. Još se razgovara o tome kako će izgledati, a prema najavama nadležnih, ključnu reč u svemu tome imaće roditelji stradale dece.

Pojačane policijske ekipe

Pojačane su policijske ekipe ispred škole "Vladislav Ribnikar", ali to nije slika koja se vidi samo ispred te škole, već i ispred svih osnovnih i srednjih škola ovog jutra i svih narednih dana.

Policijski službenici će u skladu sa jednim od osnovnih ciljeva u ovoj školskoj godini – pojačanja bezbednosti, biti raspoređeni u školama pre, tokom trajanja i nakon završetka nastave, i to u obe smene.

Pored bezbednosti, jedan od prioriteta u ovoj školskoj godini je i unapređenje vaspitnog rada sa učenicima, pa će u skladu sa tim jedan od osnovnih ciljeva biti razvijanje empatije i pozitivnih vrednosti kod učenika.

S tim u vezi, Ministarstvo prosvete izdalo je smernice i preporuke koje su poslate svim školama u Srbiji, a među tim smernicama je i to da će prva nastavna nedelja, koja zvanično počinje u ponedeljak 4. septembra, biti tematska.

Tokom te nedelje biće organizovane radionice, a o njihovoj formi i sadržaju odlučivaće nastavnici i deca.

U drugoj nastavnoj nedelji, od 11. septembra, nastavnici i učitelji procenjivaće znanje, ali bez ocenjivanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()