Kakve veze imaju Kosovo, vojska i dečja igra: Nastavlja se rat grafitima kod trga Slavija

U blizini dečijeg igrališta kod trga Slavija nastavlja se rat grafitima

Autor: Zvonko Ninkov
19.02.2023. 19:38
  • Podeli:

Nakon što su građanski aktivisti juče prekrečili grafit "Kad se vojska na Kosovo vrati", tokom noći ispisani su
novi, uvredljivi natpis.

Ni pola dana zid kod Mitićeve rupe nije bio beo. Već tokom noći osvanuli su novi grafiti, neki od njih sa otvoreno pretećim. 

Prolaznici gledaju u čudu i kažu da sve što je vezano za politiku, ne bi trebalo da bude nigde, a najmanje tamo gde su deca. Nekima grafiti ne deluju preteći i smatraju da deca "ovo ne umeju da čitaju".



Aktivisti koji su juče prekrečili raniji natpis "Kad se vojska na Kosovo vrati" sada nisu pokušali da zidu vrate izvorni izgled.Razlog tome su potencijalni sukobi.

Iz udruženja Krokodil, koje je juče učestvovalo u krečenju grafita "Da se vojska na Kosovo vrati" rečeno nam je da su zbog toga dobijali pretnje, te su morali da se obrate policiji.

Kako saznajemo, nekoliko policajaca je tokom dana bilo ovde i napravilo zapisnik, ali ne komunalna milicija koja je juče najavila da će aktivistima napisati prijave i kazniti ih zbog oštećenja fasade. Iz Beograda,

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()