Karte za prevoz moći će se plaćati i karticom: Ukupno četiri načina kupovine, stiže aplikacija

Kako ja ranije najavio Šapić, za 15-ak dana karte će se moći kupiti na 80 odsto trafika u gradu odnosno na 300 prodajnih mesta.

26.06.2023. 13:34
  • Podeli:
dnevna karta busplus-646381663e2eb.webp Foto: Beoinfo

Osim putem SMS poruke, karta za gradski prevoz u Beogradu od jula će se moći plaćati i karticama i to u samom vozilu. Ova usluga, prema najavi gradonačelnika Aleksandra Šapića, biće namenjena putnicima koji su ušli u autobus, a zaboravili da kupe kartu.

Osim ovih novina, u novoj aplikaciji koja će biti dostupna od početka jula u okviru sistema "Beograd plus" biće dostupna i aplikacija putem koje će građani moći da prate kada dolazi autobus ili tramvaj ili trolejbus, ali i preko koje će se moći kupiti karta za vožnju.

Kako kaže gradonačelnik, aplikacija je gotova, samo se čeka da se GPS uređaji postave u 2.000 autobusa.

"Očekujemo da aplikacija zaživi početkom jula, a novitet je da će putnici imati mogućnost da kupuju kartu kreditnom karticom, u samom prevozu. Dakle, kada uđete u autobus, ukoliko niste kupili kartu ni putem poruke ni na kiosku ni na aplikaciji, priđete tom aparatu, izaberete kartu koju želite i prislonite svoju kreditnu karticu. Izaći će vam odštampana karta i u svakom vozilu biće po jedan takav uređaj", kaže gradonačelnik.

Kako ja ranije najavio Šapić, za 15-ak dana karte će se moći kupiti na 80 odsto trafika u gradu odnosno na 300 prodajnih mesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()