Kazni nema, ali ulog je vaš život: UNA je pitala šta se dešava kada se kupate na Adi van sezone

Temperatura vazduha u Beogradu danas je brzo dostigla 17 stepeni Celzijusa, međutim, temperatura vode u Savskom jezeru iznosi samo 5 stepeni

Autor: Danica Mijatović
06.02.2024. 16:02
  • Podeli:

Prolećno, sunčano i toplo vreme ovih dana podstaklo je neke sugrađane da se odvaže čak i na kupanje na Adi Ciganliji. Međutim kupanje u ovom periodu na beogradskom moru nije dozvoljeno, a može biti i opasno. Kakve sankcije mogu da snose oni koji to čine proveravali su novinari UNA televizije na licu mesta.

Temperatura vazduha u Beogradu danas je brzo dostigla 17 stepeni Celzijusa, međutim, temperatura vode u Savskom jezeru iznosi samo 5 stepeni. Dakle, kupanje na Adi Ciganliji nije dozvoljeno, mada je za dane vikenda bio zabeležen slučaj jednog čoveka koji je plivao u jezeru.

Zašto kupanje nije dozvoljeno pitali smo Maju Pavlović, iz Javnog preduzeća Ada Ciganlija.

"Vrlo je jasno svim našim posetiocima, pa i tim koji su ulazili u Savsko jezero, da sezona kupanja nije počela. Razlog zbog čega kupanje nije dozvoljeno je taj što mi apsolutno nemamo, da tako kažem, mehanizme kojima bismo mogli da intervenišemo - niti je dežurna ekipa Hitne pomoći na terenu, niti je spasilačka služba na terenu. Na terenu su jedino dežurne ekipe našeg obezbeđenja koje rade 24 časa, obilaze Savsko jezero i prosto upozoravaju na posledice koje našim sugrađanima mogu da se dogode ukoliko ulaze u jezero. Pokušavaju na neki način da ih edukuju i da im objasne ozbiljnost situacije. Jezero se tek priprema za sledeću sezonu i vrlo je bitno da se naša dežurna ekipa ipak posluša", zaključila je Maja Pavlović.

Dakle, ne postoje nikakve sanckije, ali svi oni koji pokušaju da uđu u Savsko jezero biće opomenuti. Pored samog kupanja na Adi Ciganliji postoji veliki broj aktivnosti koje se mogu raditi i po ovako lepom vremenu, ali i kada su temperature niže, a da pri tome i ne ugrožavate svoj ili život nekog drugog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()