Kisić otkrila šta je sa dečakom koji je pucao u OŠ 'Vladislav Ribnikar': Majka dala saglasnost za lečenje

Ministarka je ispričala da se dan posle zločina po službenoj dužnosti otišlo u stan gde on živi sa majkom i sestrom.

13.05.2023. 17:27
  • Podeli:
Darija Kisić_Foto Tanjug Nenad Mihajlović-63a18fac4c904.webp Foto: Tanjug / Nenad Mihajlović

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić opovrgla je tvrdnje da je dečak K. K. potpuno smiren i hladnokrvan i da ga interesuje kad će biti pušten na slobodu.

"To su sve dezinformacije i spekulacije, dečak je u izolaciji u zdravstvenoj ustanovi gde se vrše različite procene. To je jedan specifičan psihološki profil, sa kojim se ne susreće svet često. Ispitivanje će trajati duže", izjavila je Kisić u jednoj televizijskoj emisiji.

Ministarka je ispričala da se dan posle zločina po službenoj dužnosti otišlo u stan gde on živi sa majkom i sestrom.

"Majci je predočeno da treba da da saglasnost za dečakovo lečenje i ostanak u ustanovi, što je ona i dala. Sad svi postavljaju pitanje da li se on kaje, ali ono što je važno da ljudi znaju je da je dečak u izolaciji i duži vremenski period će se raditi različite vrste procena", istakla je ona i dodala: 

"Svi medijski naslovi su dezinformacije. Psiholozi se do sada nisu susreli sa ovakvim izazovom."

Podsetimo, 03. maja dogodila se pucnjava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je trinaestogodišnji dečak K.K. ušao u školu i usmrtio pucnjevima iz vatrenog oružja školskog čuvara i svojih osam školskih drugara. Ranio je još šestoro dece i nastavnicu istorije. 

Policija je dečaka ubrzo uhapsila, nakon što se sam prijavio telefonski policiji. Dečak je nakon toga smešten u psihijatrijsku ustanovu, a krivično neće odgovarati usled premalo godina. 

Nakon pucnjave koja se dogodila te srede, narednog dana je došlo do još jedne masovne pucnjave u okolini Mladenovca u kojoj je ubijeno osam osoba, a više od 15 osoba je ranjeno. 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()