Ko je ovog petka bio u Košutnjaku, mogao je da pomisli da je na Kopaoniku ili na Tari

Kada zaveje, kao ovoga petka, poznata beogradska šuma postaje omiljena destinacija sankačima, deci sa kućnim ljubimcima i ljubiteljima pravljenja sneška

Autor: Bojana Petrušijević
20.01.2023. 19:25
  • Podeli:

U Beogradu je ovog petka pao prvi sneg. I pored toga, ulice su čiste i prohodne, a kao i svake zime, i ove su se snegu najviše obradovala deca.

Ko je danas bio na Košutnjaku, mogao je slobodno da pomisli da je na Kopaoniku, ili na Tari. Ta beogradska šuma omiljena je destinacija sankačima, ali i onima sa kućnim ljubimcima. Jedna od njih je i Dunja kojoj je ova zima izmamila osmeh kao nikada pre, upravo zahvaljujući psu.

"S obzirom na to da je juče bilo sunčano i vrlo toplo, mnogo sam se iznenadila kada sam se probudila – jer baš volim prvi sneg. Posebno, zato što sam pre oko dva meseca dobila Donu i njoj je ovo prvi sneg. I drago mi je da se njoj dopao sneg", kaže Dunja za UNU.

I drugoj deci je sneg drag jer, kako kažu, zimski raspust tek tada ima smisla!

"Volim kod tetke da dođem, jer imam svoju braću Vidaka i Novaka. S njima volim da se klizam! I mnogo volim da dođem, mnogo mi je lepo ovde, osećam se kao kod svoje kuće", ističe Višnja. I njen brat Vidak ističe da baš voli da se sanka.

A pored sankanja – omiljeni zimski hobi kad zaveje je i pravljenje Sneška Belića. Sneg, međutim, ove godine nije iznenadio putare, pa su ulice i putevi čisti i prohodni. Zimski vremenski "rolerkoster", međutim, nije naročito oduševio starije... pa dok se neki na zimu žale zbog reumatskih problema, drugi se trude da što više beže negde gde je toplo.

Ipak, ako volite sneg a propustili ste današnji dan, spremite rukavice i sanke za sutra, jer nas snežni oblaci ove godine neće "čašćavati" pahuljama kao ranije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()