Koliko je danas teško biti ljubazan?

Biti medicinska sestra danas je itekako zahtevan posao. Ima mišjenja da su nekad neljubazne, ali da li je i njima baš lako, pogotovo kada u danu prime i do 400 pacijenata...

Autor: Lena Sladojević
13.11.2022. 19:36
  • Podeli:

Čini se da živimo u dobu u kome ljubaznost nikada nije bilo toliko potrebna, pa smo zato one koji dnevno prime na hiljade pacijenata, odnosno kupaca, pitali koliko je teško danas biti ljubazan.

Ljubaznost je, pre svega, da te pitamo kako si, gde si? Nešto te nema ovih dana…

"Moramo biti ljubazni iz razloga što to posao zahteva. Neki ljudi ne dolaze zato što vole zdravstvene ustanove, već zato što su primorani da dođu. Mi se trudimo da se svakim pacijentom isto ponašamo i da budemo ljubazni sa svakim nadam se da uspevamo u tome", kaže za UNU medicinska sestra Mina Marković.

Biti medicinska sestra danas je itekako zahtevan posao. Ima mišjenja da su nekad neljubazne, ali da li je i njima baš lako, pogotovo kada u danu prime i do 400 pacijenata, različitog raspoloženja i stanja.

"Trudim se da od ranog jutra kada dođem posao budem nasmejana i pozitivna. To me nekako održava da budem ljubazna i to je glavni izvor moje ljubaznosti, a i kolege se trude da budu nasmejani i pozitivni. Kada je pozitivna atmosfera na poslu sve ide lako", ističe naša sagovornica.

Tako je u Beogradu, ali kako je u manjoj sredini raditi isti taj posao i da li tamo ljubaznosti manjka?

"Sve moje probleme zaboravim u sedam ujutro kad krenem na posao. Dovoljno je da ih saslušam to što imaju da kažu, da posavetujem – meni nije teško da budem ljubazna. Nije teško biti ljubazan ukoliko se voli posao koji se radi. Potrebno je vrlo malo da se suprotna strana sasluša", ističe medicinska sestra iz Svrljiga Violeta Milojković.

"Meni nije teško ja sam tako rođena – ljubazna", ističe sa osmehom na licu kasirka Slađana Martinović.

Mi smo danas imali sreće i pronašli smo ljubaznost, ali da li ćemo sutra – zavisi od svih nas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()