Konačno radi Glavna ulica u Zemunu: Radovi završeni, automobili se vraćaju

Nakon skoro deset meseci, Zemunci su jedva dočekali da ova ulica bude otvorena za saobraćaj

Autor: Una Đuričić
11.02.2024. 19:46
  • Podeli:

Glavna ulica u Zemunu, nakon skoro 10 meseci rekonstrukcije, otvorena je večeras za saobraćaj, a od sutra će biti pušten i gradski prevoz. Zbog radova koji su počeli početkom aprila prošle godine, u ovom delu grada je mesecima bila ogromna saobraćajna gužva. 

Bili smo sa Zemuncima tokom današnjeg dana - nezvanično poslednjeg pešačkog dana u Glavnoj ulici.  

Dan pred otvaranje, stanovnici Zemuna su Glavnu ulicu pretvorili u šetalište kojim vlada, na trenutke, karnevalska atmosfera. Fotografisanje, druženje na ulici, vožnja biciklom svim saobraćanim trakama, ovo su sve prizori koji već sutra, neće biti mogući jer će ova ulica biti puna saobraćaja. 

Uz sređene instalacije i kolovoz, ulica je dobila i nove kamere, semafore, rasvetu, preuređene trotoare pokrivene granitnim pločama, a na samom kraju su postavljene i klupe kao i dekorativne žardinjere. 

Nakon skoro deset meseci, Zemunci su jedva dočekali da ova ulica bude otvorena za saobraćaj, jer su gužve teško podneli.

Pored Zemunaca, kraj radova sigurno su jedva dočekali i vlasnici prodavnica u Glavnoj ulici kojima je drastično opala posećenost tokom radova, kao i vozači gradskog prevoza jer su autobuske linije mesecima kružile, što je stvaralo velike gužve.

"Manja će gužva pretpostavljam, brže će se stizati. Mali automobili su pravili malo veće probleme. Izlazilo se po neki put i po sat vremena otprilike. Od tri, pošto ja radim stalno u podne, od tri do šest, to je katastrofa. Verujem da se svi raduju - svi željno očekujemo," rekao nam je jedan vozač. 

Čak 17 linija gradskog prevoza će od ponedeljka voziti normalnom trasom, što bi trebalo značajno da smanji gužve koje su se do sada pravile, čemu se Zemunci posebno raduju. 

Glavna ulica je u potpunosti renovirana, a Zemun bi trebao od ponedeljka da prodiše.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()