Kraj produženog vikenda doneo ogromne gužve: Kilometarske kolone na auto-putu "Miloš Veliki"

Građani se vraćaju sa produženog uskršnjeg vikenda

17.04.2023. 16:37
  • Podeli:
gužve na autoputu instagram 132rs-643d5956d47a3.webp Foto: Instagram 192.rs

Najavljivane gužve u popodnevnim i večernjim časovima već su počele, a kako objavljuju građani na društvenim mrežama na auto-putu "Miloš Veliki", već su kilometarske kolone u smeru od Čačka ka Beogradu.

Automobili gotovo stoje u mestu, a prema podacima Puteva Srbije kroz naplatnu rampu koja je ujedno i najoptrećenija o četvrtka je prošlo više od 40.000 vozila.

Velike gužve su i na naplatnim stanicama Preljina i Obrenovac.

Vozači koji plaćaju putarinu elektronski brze prolaze, ali i to ima malo vajde s obzirom na to da se dugo čeka u kolonama pred naplatnim stanicama.

Posle uskršnjih praznika mnogi sa vraćaju sa odmora pa je na putevima pojačan saobraćaj. Na auto-putu "Miloš Veliki" vozila stoje u kilometarskoj koloni u smeru od Čačka ka Beogradu.Svi putni pravci u čačanskom kraju su opterećeni. Pored Ibarske magistrale, veoma je frekventan saobraćaj na "Milošu Velikom“. Najopterećenije su naplatne stanice u Pakovraću, Preljini i Obrenovcu. Saobraćajne gužve poslednjeg dana uskršnjeg praznika već je počeo da zadaje probleme vozačima, a trenutno je najveća gužva na auto-putu "Miloš Veliki" gde su se formirale kilometarske kolone i automobili gotovo da se ne pomeraju. Izveštaj Silvije Pašajlić Svi putni pravci u čačanskom kraju su opterećeni. Pored Ibarske magistrale, veoma je frekventan saobraćaj na "Milošu Velikom“. Najopterećenije su naplatne stanice u Pakovraću, Preljini i Obrenovcu. Prema podacima Puteva Srbije, kroz ove naplatne rampe u Pakovraću je prošlo od četvrtka više od 40.000 vozila. Očekuje se da do kraja dana saobraćaj bude i jaček intenziteta. Brže prolaze vozači koji putarinu plaćaju elektronski. Policija je u proteklim danima zbog prekršaja sankcionisala veliki broj vozača. Miloš Dukanac, oficir saobraćajne policije u Čačku kaže da zbog povećane frekvencije saobraćaja koji se očekuje apeluje na vozače da ne koriste alkoholna pića, da u slučaju gužve budu tolerantni. Između tunela Brđani i Šarani formira se kolona jer su u toku radovi.

Kod Takova su se stvorile kilometarske kolone u smeru ka Beogradu.

Na Dobrakovu, gde je izlaz iz Crne Gore prema Srbiji kolona je duga pet kilometara.

Ništa bolje nije  ni prelazu Rača, gde su kilometarske kolone na ulazu u Srbiju.

Zbog uskršnjih praznika granični prelaz Bajmok-Bačalmaš još danas radi produženo do ponoći, kao i granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom, čije je radno vreme, zaključno sa današnjim danom, do 22 časa.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()