Krenuo mirisni karavan: Kobasicijada obilazi gradove, a čeka se i obaranje Ginisa

Toj rekorderki Turinci tepaju da je "kraljica među kobasicama" i pozivaju sve gurmane da dođu da je vide, ali i probaju.

Autor: Zvonko Ninkov
28.01.2024. 20:00
  • Podeli:

Majstori iz Turije svake godine prave za po jedan metar dužu kobasicu. Ove godine stiglo se do jubilarne 40. Kobasicijade, njena promocija krenula je po nekoliko gradova u Srbiji. Prva je održana u Beogradu.

Cvrče turijske kobasice od ranog jutra na pijaci Đeram. Kažu organizatori "od sedam su redovi i nikako se ne smanjuju". Još duži su oni gde se čeka za sveže i sušene, iako bi se reklo da cena od 900 i 1.200 dinara i nije najniža u gradu. Kanda su ljudi željni dobre kobasice... A znaju li da je prepoznaju? Šta je ono što gledaju kada je pazare?

Mišljenja su različita, ali svi se slažu u jednom - vole da jedu kobasice.

UNA

Posle Beograda, organizatori nastavljaju promociju 40. Kobasicijade sledeća tri vikenda u Somboru, Subotici i Novom Sadu, a onda, poslednjeg u februaru - centralna manifestacija .

"U Turiji možete očekivati svega ove godine očekivati, najviše kobasica, naravno. Mi ćemo se potruditi da sve goste i njihove prohteve zadovoljimo... Svake godine mi obaramo taj rekord za jedan metar. Pošto je 2013. godine Ginisova komisija proglasila za najdužu kobasicu na svetu, a mi onda sami obaramo svoj rekord za taj metar. Što znači, 2.040 meteri iz jednog komada!", kaže Vojislav Mirković, član UO Kobasicijade u Turiji.

Toj rekorderki Turinci tepaju da je "kraljica među kobasicama" i pozivaju sve gurmane da dođu da je vide, ali i probaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()