Magija ukrasa, svetala i ushićenja: Vuk Tomić za UNU otkrio kako od praznika pravi bajku

Koncept spaja novogodišnje entuzijaste iz različitih branši, pa možete da pronađete i brojne domaće brendove, od keramike do sveća

Autor: Tijana Škodrić
03.01.2024. 21:59
  • Podeli:

Da praznična euforija nije završena pokazuje i Vuk Tomić, koji novogodišnje i božićne praznike učini zaista bajkovitim. On je odlučio da prah magije prenese svim sugrađanima.

Duže od decenije, svakog decembra građani su se okupljali ispred kuće u Gostivarskoj ulici na Voždovcu, jer je baš tamo bila najlepše okićena kuća u zemlji. Spektakularna dekoracija sada je dostupna svima, u kutku Vuka Tomića.

"Ja sam kao klinac počeo da se bavim dekoracijama iz čistog hobija, a onda sam uspeo da trudom i radom ostvarim svoj san, a to je da Beogradu podarim prodavnicu novogodišnjih ukrasa", rekao je Tomić za UNU.

Mališani Marija Ivanić i Stefan Jovanić reklu su nam da im je mnogo lepo i da "baš lepo sija sve", i da im se najviše dopadaju okićene jelke i topla čokolada.

Koncept spaja novogodišnje entuzijaste iz različitih branši, pa možete da pronađete i brojne domaće brendove, od keramike do sveća. Ali, ima ponečega i za one koji već razmišljaju o narednoj proslavi.

"Postoji mnogo ljudi koji se već sada pripremaju za sledeću sezonu, tako i mi već kroz dve nedelje idemo na prvo putovanje i obilazak šourumova po Evropi i odabir novih kolekcija ukrasa za sledeću sezonu", kaže nam Vuk.

On je beogradski Deda Mraz koji otvara i zatvara sezonu praznika. Zato nas zanima - treba li stalno da bude ovako bajkovito?

"Novogodišnja magija je najlepša jer najveća snaga je u tome što se čeka", priča Tomić.

Deca su, na primer, rekla da ne bi volela da grad bude okićen cele godine, jer se onda ne bi toliko radovali kada dođe Nova godina.

Kuća u Gostivarskoj je srušena pre dve godine, i danas se nalazi samo na ukrasu... Ali, to ne znači da neće opet sijati u novom ruhu.

"Ove godine u novembru ili decembru imaćemo ceremoniju svečanog paljenja sijalica ponovo u Gostivarskoj 32, posle dve godine pauze", zaključio je Vuk Tomić.

Prodavnica je otvorena do 31. januara, a do tad - uverite se da je najlepše kada neko živi svoje snove, baš kao i Vuk.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()