Mališani otvorili manifestaciju Dečje vaskršnje čarolije farbanjem jaja

Ova manifestacija održava se 26. put po redu, pod pokroviteljstvom princa Aleksandra Karađorđevića, Patrijarha Porfirija i Grada Beograda

26.04.2024. 15:29
  • Podeli:

Tradicionalna manifestacija "Dečje vaskršnje čarolije" počela je danas u konaku Knjeginje Ljubice u Beogradu, kada su mališani iz beogradskih vrtića i osnovnih škola, ali i deca sa Kosova i Metohije, Sremskih Karlovaca i Skoplja, farbali vaskršnja jaja za predstojeći praznik.

Ova manifestacija održava se 26. put po redu, pod pokroviteljstvom princa Aleksandra Karađorđevića, Patrijarha Porfirija i Grada Beograda, a prisustvovali su princ Filip Karađorđević i princeza Danica Karađorđević kao i vikar Patrijarha Porfirija vladika Ilarion.

"Ovaj događaj je izraz vere u vaskrsenje. U vreme kada je bilo teško da se živi, ljudi su se branili stvaralaštvom i lepotom protiv užasa rata. Dete je na pitanje šta je bombardovanje odgovorilo da je to ono kada smo u podrumu i imamo puno novih drugara. Tako neka bi Bog dao da svi mi gledamo ovaj svet i ovaj život kroz dečje oči, a deca vide sve mnogo boljim nego što ga mi odrasli vidimo", rekao je Ilarion.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()