Mesec dana od nesreće u Ovčar banji: Koliko su bezbedni mostovi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri?

Dve osobe poginule, a više je povređeno, kada se pre mesec dana viseći most u Ovčar banji srušio u Zapadnu Moravu. UNA je proveravala kakva je sada u Ovčarsko-kablarskoj klisuri situacija sa mostovima

Autor: Zvonko Ninkov
14.11.2022. 20:15
  • Podeli:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je ranije da danas ističe rok da se popišu svi mostovi u Srbiji, nakon čega će biti "urađena procena svakog mosta". 

UNA televizija proveravala je kakva je situacija sa mostovima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i da li je spisak napravljen?

Upozorenje na zemlji, a put ka mostu - slobodan. Tako izgleda prilaz ka jednom od visećih mostova, ne tako daleko od mesta gde se 13. oktobra desila tragedija. 

Žica pokidana, daske trule, negde ih čak i nema. Očigledno da je i ovde rizično prelaziti, ali ljudi i dalje prelaze preko njih.

„A zaista jakko je teško sprečiti svaku mogućnost korišćenja. Neko dežurstvo ili tako nešto je gotovo nemoguće, a verujte bilo kakvu prepreku ili kapiju žičanu čovek može, ako hoće, da preskoči,“ kaže glavni čuvar Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“ Goran Nikolić.

Most na kom su dve žene izgubile život, stavljen je van upotrebe posle nesreće. Postavljene su trake i zapreke da se tom mestu ne prilazi, kao i tabla sa rešenjem građevinskog insprektora.

„Međutim, te table su nestale nakon nekih 7-10 dana i do dan-danas nisu vraćene, odnosno nisu stavljene nove“, kaže Nikolić.

Iz opštine Čačak, u čijoj je nadležnosti most, rekli su za Unu da nisu obavešteni da tabli više nema, ali da su ispunili zahtev ministra i dostavili mu još pre nekoliko dana u kakvom su stanju mostovi u čačanskom kraju. 

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekli su nam da je ministar Vesić na terenu, ali da se očekuje da popis svih mostova u Srbiji dobiju do kraja dana. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()