Miletić: Ustav i zakoni štite naša prava, svakako šetamo onako kako smo planirali

MUP Srbije zabranio je danas održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra

13.09.2022. 15:54
  • Podeli:
Goran Miletic_tanjug.jpg Foto: FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Koordinator Evroprajda Goran Miletić reagovao je na odluku MUP-a Srbije da zabrani šetnju 17. septembra, u okviru manifestacije EuroPride Belgrade 2022.

On je za N1 izjavio da je tužan i razočaran, ali i da će organizatori nakon što preduzmu pravne korake kako bi se odluka MUP-a preinačila, u subotu svakako izaći i pozvati LGBT zajednicu da šetaju uprkos zabrani.

"Razumem da postoji određena zabrinutost, da postoje ljudi koji hoće da naruše javni red i mir, ali ne mogu da razumem da odluka na kraju nije da se preduzme mera prema tim ljudima, nego prema nama koji smo mirni građani“, rekao je on.

Najavio je da će organizatori Evroprajda u narednih nekoliko sati podneti žalbu MUP-u koji će imati rok od 24 sata da odluči o njoj, kao i da će se, ukoliko ministarstvo policije ne preinači svoju odluku, žaliti Upravnom sudu.

Čak i ako odluka o zabrani i posle toga ostane na snazi, Miletić je najavio da će u subotu svakako izaći na ulice.

"Svakako se okupljamo i šetamo onako kako smo planirali. Ja ne mogu da zamislim situaciju u kojoj policija ne bi pružila asistenciju“, poručio je on.

Istakao je i da organizatori Evroprajda poštuju zakone za razliku od onih koji se toj manifestaciji protive, i da neće dozvoliti da se krše zakoni i Ustav koji štite njihova prava.

Podsetimo, MUP Srbije zabranio je danas održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022, koja je bila zakazana za subotu, 17. septembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()