Mlekari iz Mačve za UNU: 'Dajemo mleko za džabe, ko hoće da ga preradi u dobrotvorne svrhe'

Potrebno je da se najkasnije do sutra u podne pronađe mlekara koja bi njihovo sirovo mleko preradila

18.05.2023. 10:13
  • Podeli:
Mlekari iz Mačve YT-6465d96c2f8a7.webp Foto: Youtube/Printscreen/@MACVAINFO

Dvojica mlekara iz Udruženja proizvođača mleka "Naše mleko Mačva" Slobodan Brkić i Milan Pajić koji ovih dana na ulicama Srbije učestvuju u protestima poljoprivrednika suočeni su sa novim problemom. 

Naime, ostali su bez otkupa mleka, odnosno ne mogu da pronađu kupca za svoje sirovine, te su odlučili da upute apel svim mlekarama da preuzmu besplatno njihovo mleko, prerade ga i pomognu nekome kome je to preko potrebno.

Neophodno je da se najkasnije do sutra u podne pronađe mlekara koja bi njihovo sirovo mleko preradila, jer je neizvodljivo da se humantiranim organizacijama poklanja takvo mleko i da onda gotov proizvod dođe do dece u sirotištu ili do javnih kuhinja.

"Sirovo mleko zakonski ne možemo da poklonimo, juče smo ponudili preko medija mleko u dobrotvorne svrhe, ali nijedna mlekara se nije javila. Nešto smo uspeli da poklonimo po selu, komšijama, ostatak je morao da se prospe. Sinoć i jutros je mleko ponovo pomuženo, ukoliko se ne preuzme sutra do podneva i ne preradi, popodne bi moralo ponovo da se prospe", kaže Slobodan Brkić iz Glušaca, kod Bogatića za Unu i dodaje:

"Hoćemo da damo mlekari za džabe mleko i da posle to pošaljemo za decu u sirotištima, napuštenoj deci ili nekoj drugoj ustanovi. Nemamo više mesta u aktofrizima, moraćemo da prosipamo mleko", rekao je on.

Ovim putem mlekari iz Mačve apeluju na sve mlekare koje su u mogućnosti da preuzmu i prerade sirovo mleko do sutra u podne da im se jave, da bi na taj način zajedno pomogli najugroženijim stanovnicima naše zemlje i da rad i trud mlekara ne bi bio uzaludan.

Podsetimo, poljoprivrednici protestuju nakon što su predstavnici više poljoprivrednih udruženja u ponedeljak razgovarali u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()