Na fakultetima Univerzitetu u Kragujevcu još ima slobodnih mesta u drugom upisnom roku

U drugom upisnom roku na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu preostalo je 1.451 slobodno mesto

26.07.2024. 07:45
  • Podeli:
biblioteka studenti pixabay-649acec18b82b.webp Foto: Pixabay

 Na Univerzitetu u Kragujevcu u školskoj 2024/25.godini odobreno je 3.949 mesta od čega je 2.636 na teret budžeta i 1.313 samofinansirajućih, a najveće interesovanje bilo je za studije psihologije, medicine i fakulteta inženjerskih nauka.

U drugom upisnom roku na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu preostalo je 1.451 slobodno mesto, od kojih 586 za studiranje o trošku budžeta i 865 samofinansirajućih.

Prvi upisni rok trajao je do 17. jula, a ove godine novina je akreditovan studijski program osnovnih akademskih studija Sport, zdravlje i bioinženjering koje će se realizovati na Univerzitetu u Kragujevcu, u trogodišnjem trajanju. Fakulteti oglašavaju drugi konkursni rok od 19. avgusta i trajaće do 23. septembra.

Nakon okončanja prvog upisnog roka, Univerzitet u Kragujevcu ima 586 slobodnih mesta na budžetu i 865 slobodnih mesta za studente koji se sami finansiraju.

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu ima 128 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente dok je na Ekonomskom fakultetu ostalo devet mesta za budžetsko finansiranje i 153 za samofinansirajuće.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu raspolaže sa još 59 mestom za budžetske brucoše. Još 36 slobodnih budžetskih mesta ima na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, a na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku 108 na budžetu i 81 samofinansirajućih.

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini za drugi rok ima 34 budžetskih i 93 samofinansirajućih mesta. Na Pedagoškom fakultetu u Užicu je slobodno 69 mesta za studiranje na teret budžeta i 65 za samofinansirajuće studente.

Upražnjeno je i 119 budžetskih mesta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, najviše na hemiji i matematici. Agronomski fakultet u Čačku je u prvom upisnom roku popunio svega 35 od 120 mesta, pa su za drugi rok slobodna još 85 mesta.

Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu može da bude upisano još 67 budžetskih i 82 samofinansirajućih studenata, a na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji 80 samofinansirajućih studenata.

Mesta za brucoše je popunio Fakultet medicinskih nauka, pa je za drugi rok preostalo 148 samofinansirajućih mesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()