Na kom je mestu zaista mala Danka nestala: Major Ojdanović Pjanović otkriva nove detalje u istrazi

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u petak u 13,45 časova i od tada joj se gubi svaki trag

01.04.2024. 18:18
  • Podeli:
potraga danka rade prelić tanjug-660ade2a2d004.webp Foto: Rade Prelić Tanjug

Nove informacije, potencijalni tragovi, ispituju se članovi porodice, detaljno pretražuje lokacija nestanka deteta, ali male Danke Ilić od petka nigde nema. Uz ogromne i nadljudske napore policije i drugih službi značajnog pomaka još uvek nije bilo i čini se kao da svi tapkaju u mestu iako je rad državnih organa ogroman i neumoran.

Nakon objavljivanja snimka iz Beča na kome se, navodno, nalazi dvogodišnja devojčica koja je nestala u okolini Bora, službe su podigle i Interpolovu potrnicu. Major policije u Upravi kriminalističke policije Bojana Otović Pjanović, koja na terenu rukovodi potragom za dvogodišnjom Danke Ilić koja je poslednji put viđena u utorak u mestu Banjsko polje kaže da je operativno postupanja na policiju Azustrije usmereno nakon dostavljanja snimka koji je poslao jedan Srbin iz Beča, prenosi Kurir.

Major Otović Pjanović naglašava i da sistem Pronađi se zatvara u trenutku kada je dete pronađeno ili 48 sati nakon aktiviranja platforme, što znači da je u ovom trenutku platforma zatvorena. To, prema njenim rečima, nadalje znači i da snimak iz Beča nije poslat preko ove platforme već uz koordinaciju rukovodioca UKP/SSK na mejl adresu ministarstva, ističe major.

Ovih dana je i najotvorenije pitanje da li je dete zaista nestalo na mestu na kome je prijavljen nestanak.

"Procedura utvrđivanja da li je prijavljeno mesto nestanka zaista i pravo mesto je višestruka. U konkretnom slučaju, preuzimanjem operativno taktičkih i tehničkih mera je potvrđeno da se dete u trenutku nestanka nalazilo na mestu koje je majka navela u prijavi", ističe Otović Pjanović.

A da li je u pitanju otmica - još uvek nije jasno i policija intezivno radi na slaganju kockica ovog najvećeg pitanja u mozaiku svih informacija kojima trenutno raspolažu.

"Kada su u pitanju nestanci dece i kada se sumnja na krivično delo, uvek polazimo od pretpostavke da je prelazak granice unapred pripremljen i da je veća verovatnoća da se za prelazak koriste alternativni pravci kako bi se izbegla granična kontrola. Imajući to u vidu odmah po prijavi nestanka šalje se nalog za pojačanu kontrolu svih graničnih prelaza, jer se i pre provere verodostojnosti prijave i ispunjenosti uslova za aktiviranje platforme "Pronađi me", preduzimaju neodložne i hitne mere traganja za nestalim licem. Sama platforma ne odlaže redovno policijsko postupanje po prijavama", ističe major Otović Pjanović, prenosi Kurir.

Podsetimo, nakon raščišćavanja na mestu gde je Danka poslednji put viđena, potraga je jutros u ranim jutarnjim časovima bila usmerena u novom pravcu, i to 3,5 kilometra dalje od pojate u Banjskom polju, odnosno ka deponiji na starom banjskom putu.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora. Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()