Na pragu prvi školski raspust za đake: Kada počinje i koliko će trajati

Tradicionalno u novembru đaci u Srbiji imaju mini jesenji raspust

22.10.2024. 17:26
  • Podeli:
deca raspust odmor pixabay-644a6e75cc66e.webp Foto: Pixabay

Prvi školski raspust u Srbiji stiže za nešto više od dve nedelje.

Tradicionalno, pa tako i ove školske godine, prvi jesenji rasput đaci će imati u novembru.

Ove godine predviđeno je da traje od 9. do 12. novembra, s tim da su neradni dani ponedeljak i utorak, 11. i 12. novembar što znači da, zajedno sa vikendom, učenici će imati ukupno četiri dana odmora.

Kao i svake školske godine, i ove je predviđeno da đaci odmaraju ukupno četiri puta.

U junu je Ministarstvo prosvete objavilo kalendare za ovu školsku godinu pa prema njoj će dva raspusta trajati po dan kraće nego u prethodnoj školskoj godini 2023/2024.

U toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, navodi se u Pravilniku o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2024/25. godinu:

Jesenji raspust počinje u ponedeljak, 11. novembra 2024. godine, a završava se u utorak, 12. novembra 2024. godine 

Zimski raspust počinje u ponedeljak, 30. decembra 2024. godine, a završava se u petak, 17. januara 2025. godine. 

Prolećni raspust počinje u sredu, 16. aprila 2025. godine, a završava se u ponedeljak, 21. aprila 2025. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 16. juna 2025. godine, a završava se u petak, 29. avgusta 2025. godine.

Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u petak, 29. avgusta 2025. godine.

 

Svečana podela đačkih knjižica, odnosno svedočanstava, učenicima od prvog do sedmog razreda, na kraju drugog polugodišta, obaviće se u subotu, 28. juna 2025. godine.

Svečana podela svedočanstava, učenicima osmog razreda, na kraju drugog polugodišta, obaviće se u periodu ne dužem od sedam dana od završetka nastavne godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()