Najbolji na Zapadnom Balkanu: Univerzitet u Beogradu popravio svoju poziciju na Šangajskoj listi

Univerzitet u Beogradu je najbolje rangiran univerzitet na Zapadnom Balkan

15.08.2023. 10:53
  • Podeli:
profimedia-0087318119-beogradski-univerzitet-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Univerzitet u Beogradu se na Šangajskoj listi univerziteta nalazi između 301. i 400. mesta i ovaj rezultat je bolji od prošlogodišnjeg, kada se nalazio između 401. i 500. mesta na listi visokoškolskih ustanova.

Univerzitet u Beogradu je najbolje rangiran univerzitet na Zapadnom Balkanu, dok je Univerzitet u Novom Sadu zadržao poziciju između 901. i 1000. mesta, pokazuju objavljeni podaci.

Na prvom mestu se nalazi Univerzitet Harvard, slede slede Stanford i MIT, Kembridž, Berkli, Prinston, Oksford, Kolumbija, Kaltek, Čikago, Jejl, Kornel, zatim Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()