Najnovije informacije o stanju Dragiše Galjaka, ranjenog Srbina na KIM

On je, kako je u ponedeljak ispričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iz kalašnjikova s leđa pogođen u predeo karlice, stomaka i šake

02.06.2023. 09:07
  • Podeli:
Kosovo Tanjug DOPISNIŠTVO KIM-6474c3468b164.webp Foto: Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM

Dragiša Galjak, Srbin koji je u ponedeljak ranjen tokom nereda na severu Kosova i Metohije, malo je bolje nego juče ali je i dalje u teškom stanju, kaže za Telegraf.rs dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Galjak se i dalje nalazi u Jedinici intenzivne nege ove zdravstvene ustanove.

"Trenutno je stabilno. Malo bolje u odnosu na jučerašnji dan, ali je i dalje u teškom stanju i u Jedinici intenzivne nege", rekao je dr Elek.

On je, kako je u ponedeljak ispričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić,  iz kalašnjikova s leđa pogođen u predeo karlice, stomaka i šake.

"Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predeo karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine. Na više mesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su doneli albanski specijalci. Povređeno je 52 Srba, zatražilo je pomoć u KBC Kosivska Mitrovica. Povređeno je više. Od njih je troje teže pvređeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca", naveo je predsednik.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()