Najnoviji datalji o stanju lavića pronađenog na putu u Subotici

Laboratorijske analize delimično su gotove, ali se i dalje čeka mišljenje veterinara

23.09.2023. 14:15
  • Podeli:
lav 192 intsa-650c33b616478.webp Foto: Instagram/Printscreen/192_rs

Laboratorijske analize za malog lavića pronađenog na putu u Subotici delimično su gotove, ali njegovo stanje je i dalje nepormenjeno, potvrdila je za Telegraf.rs direktorka Zoo vrta na Paliću Sonja Mandić.

Ona navodi da su laboratorijske analize delimično gotove, ali se i dalje čeka mišljenje veterinara.

"Trenutno nemamo nikakve prognoze, čekamo veterinara da nam kaže šta će biti dalje. Ne možemo da kažemo ništa unapred, ali stanje je isto kao juče", rekla je.

Podsetimo, ona je prethodno za pomenuti portal rekla da je mladunče veoma loše, te je bilo neizvesno da li će preživeti.

"Toliko je mršav i slab da, kada smo ga primili, nije mogao da stoji. Samo smo ga rukama uneli unutra", rekla je.

Kazala je da i iako ima oko pet meseci nije znao šta je meso, i da su je naučili u Zoo vrtu.

"Na osnovu nalaiza krvi utvrdili smo da ima upalu digestivnog trakta tako da dobija adekvatnu terapiju. Problem je i atrofičnost mišićna zadnjih nogu", kazala ja Andrijana Tot  iz Zoološkog vrta Palić za Tanjug.

Policija, kako je rekla istražuje ovaj slučaj jer je lavica predmet crnog tržišta.

Mladunče lava pronađeno je na Čantavirskom putu u Subotici.

Uslikano je kako sklupčano i preplašeno leži na putu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()