Nakon devet dana prekinut štrajk glađu: Ivanu pozlilo, ali borba za pse lutalice ne prestaje

Nakon što mu je sinoć pozlilo, prevezen je u Urgentni centar, odakle mu je savetovano da, zbog zdravstvenog stanja, mora da prekine štrajk.

Autor: Emilija Pešić
08.11.2022. 19:30
  • Podeli:

Ivan Ivanović je devet dana štrajkovao glađu u Pionirskom parku, u neposrednoj blizini Predsedništva Srbije, a povod je bilo to što su u Smederevskoj Palaci, nepoznate osobe usred noći ubijale pse lutalice iz vatrenog oružja. 

Nakon što mu je sinoć pozlilo, prevezen je u Urgentni centar, odakle mu je savetovano da, zbog zdravstvenog stanja, mora da prekine štrajk.

U šatoru koji je postavljen u parku ispred zgrade, Ivan je danima čekao sastanak s predsednikom. Za zlostavljanje životinja i niz ubistava, od kojih je poslednje bilo u Smederevskoj Palanci, kada je ubijeno više desetina pasa, on krivi neodgovorne vlasnike i institucije koje, kako kaže, ne rade svoj posao. 

Jutros smo u parku zatekli samo šator i Ivanove poznanike, zabrinute za njegovo zdravlje.

Iako je rekao da će protestovati dok do sastanka ne dođe, zbog zdravlja je prinuđen da štrajk prekine. Ivanovo stanje je sada stabilno, što nam je potvrdio i u saopštenju koje nam je poslao.

"Duboko razočaran u institucije zemlje u kojoj živim i na kraju i u samu instituciju Predsednika svih građana. Radi svog zdravstvenog stanja prinuđen sam da prekinem štrajk glađu i boravak u Pionirskom parku pored predsedništva drzave Srbije, sa jednim velikim pitanjem koje ostaje - kakvi su ljudi koji nas vode kada nema empatije ni prema ljudima koji su spremni i rešeni da idu do kraja a kamoli ka zivotinjama širom nase zemlje", kaže Ivan.

Jedan od Ivanovih zahteva bio je da se oformi radna grupa kako bi se rešio problem napuštenih pasa.

Ivan je zadovoljan podrškom koju je dobio, ali je na kraju, čini se, ostao sam.

Iako ga je zdravstveno stanje sprečilo da nastavi sa štrajkom, Ivan poručuje da će se i dalje boriti za prava životinja u nadi da će ipak obaviti taj razgovor sa predsednikom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()