Nepoznata masna mrlja na Dunavu izlila se iz bugarskog broda, sanacija u toku

Do izlivanja je došlo uzvodno oko 1.287 kilometra, iznad Čelareva, ka Bačkoj Palanci

19.06.2023. 17:05
  • Podeli:
NoviSad_Dunav_Foto Pixabay-64906d893e5db.webp Foto: Pixabay

Za sada nepoznata zagađujuća materija izlila se sinoć iz broda koji je Dunavom plovio pod bugarskom zastavom, a sanacija akcidenta je u toku, potvrđeno je za portal 021.rs u pokrajinskoj vodnoj inspekciji.

Do izlivanja je došlo uzvodno oko 1.287 kilometra, iznad Čelareva, ka Bačkoj Palanci.

Na terenu su pokrajinska vodna i inspekcija zaštite životne sredine, lučka kapetanija, a stižu vatrogasci i ekipe "Voda Vojvodine", kaže za 021.rs pomoćnik sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Nemanja Ivanović.

O svemu je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva, koji je naložio prikupljanje svih informacija. Ivanović kaže da će biti podneta i krivična prijava po otkrivanju svih potrebnih činjenica.

Prema nezvaničnim informacija, izlivanje se dogodilo tokom noći, dok je posada broda spavala. Olakšavajuća situacija je, kako kaže, trenutno visok nivo reke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()