Noćas pomeramo kazaljke unazad: Na koga ova noć utiče dobro, a na koga ne?

Građani vraćanje sata vide različito. Neki ga priželjkuju zbog nešto dužeg sna noćas, dok drugima ono baš i nije pravo.

Autor: Stefan Dević
29.10.2022. 19:56
  • Podeli:

Letnje računanje vremena ove godine završava se noćas u tri sata posle ponoći. U nedelju 30. oktobra, sat se pomera u 3.00 časa na 2.00 časa i dok će većina to prespavati, ima i onih na čije život to utiče. Na neke dobro, a na neke i ne tako dobro. Istražujemo ko su dobitnici, a ko gubitnici ove promene.

Dejan Nakić radi u Hotelu Moskva već 27 godina. Svaki put kada se sat promeni, ne padne mu lako, noćna smena. Dodaje, najteži je poslednji sat. Međutim, uz kafu i malo vazduha, sve je lakše.

"Ustajanje sat napred, sat nazad. Utiče na organizam. E sad, večeras će biti bolje, spavaćemo duže. Noćna smena će biti u problemu, jer će oni raditi sat vremena duže. Ali ćemo mi, kao dobre kolege, malo to skratiti, pa im doći ranije", kaže za UNU Nakić.

Građani vraćanje sata vide različito. Neki ga priželjkuju zbog nešto dužeg sna noćas, dok drugima ono baš i nije pravo. Neki čak, zbog promene vremena, izgube glasne žice.

Takođe, ne bi trebalo da propustmo ni jednu priliku da konstatujemo svoju nadmoćnost u odnosu na Zapad, pa ni kada je u pitanju pomeranje sata. Jer oni koji imaju čak 10 satova, moraće da se pomuče dok vrate sve kazaljke.

Stručnjaci kažu da je u proseku potrebno do tri nedelje da se organizam prilagodina na ovu promenu ali što bi rekao naš sagovornik, kada nam je život ispunjen sve je lakše:

"Lepo živim, gospodski. Roditelji su me naučili da ceo život radim, stvaram i da imam. Da ne kukam i da ne živim od komšija, prijatelja, rodbine, od tate i od mame", kaže za UNU fudbalski stručnjak Toma Savić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()